Pavel Otto: A je to

Ovčáček mluví nejvíc ze všech. Otázka je, zda ví, co říká.

Ovčáček mluví nejvíc ze všech. Otázka je, zda ví, co říká. Zdroj: Repro Strategie

Hradní mluvčí Ovčáček je nadmíru spokojený s přenosy, které pořizuje z cest hlavy státu po městech a obcích. Spustil proto na sociálních sítích vlastní televizi OVTV. Trochu to připomíná samizdat. OV chce vytvořit protiváhu ČT, kterou mluvčí považuje za neobjektivní. Příznivci prezidenta a taktéž vepřového kanál pohotově překřtili na Ovar TV. Televizní pořad s vlastní moderátorkou přichystal i šéf ANO Babiš. Prý není dobrý rétor a do televize fakt nesnáší chodit. Tak to se máme na co těšit.

Ministryně Marksová, inženýrka našeho štěstí, by nedala příspěvky jen horníkům propuštěným z OKD, ale i těm z Mostecka. Prostě všem.

Mezi koaličními partnery to zase pobublává, ale exploze, která by smetla Sobotkovu vládu, z toho nebude. Slovní přestřelky připomínají miniaturní bahenní sopky v rezervaci SOOS u Františkových Lázní, kde se z hlubin země uvolňuje v nijak nebezpečném množství oxid uhličitý. Větší váhu Babišova slova o „socanskolidoveckém podrazu“ a „prasárně“ nemají.

Do televizní hádky lidovce Bělobrádka a komunisty Filipa o to, kdo může za sudetský problém, zasáhl předseda TOP 09. „Nabízím standardní východisko. Může za to Kalousek,“ napsal na Twitteru. A je to, řekli by Pat a Mat.