Pavel Otto: ANO, bude líh!

Andrej Babiš

Andrej Babiš Zdroj: ctk

Volby klepou na dveře a stranické centrály si lámou hlavy, jaká hesla zaberou na voliče. Hnutí Andreje Babiše má podle dobře informovaných zdrojů jasno. Slogan ANO, bude líp! podruhé nezafunguje, shodly se špičky partaje. Líp je nebo dokonce možná už bylo. To je prostě fakt. S řešením přišel jako vždy sám šéf, když začal prosazovat levnější pivo.

Má to samozřejmě důvod. Kvůli zlevňující ropě a vyššímu zdanění se hroutí prodej biopaliv, který tvoří nemalou část příjmů Agrofertu. Že tato paliva nedokážou od začátku roku konkurovat běžným pohonným hmotám, potvrdilo Čepro.

Hromadící se přebytky bioetanolu se tedy přemění na alkohol a ten se levně nabídne občanům. A aby se zabilo několik much jednou ranou, spojí se tato marketingová kampaň s volbami: ANO, bude líh! Mistrovský tah.

Praha nepodepíše dohodu o sesterské spolupráci s Pekingem, podle níž měla závazně uznat „jednotnou Čínu a její politiku“. Máme to chápat tak, že pražská zoo už nebude usilovat o chov pandy velké? Jinak řečeno, že slib primátorky Krnáčové zajistit tohoto medvěda spadne pod stůl? Pražané si už asi zvykají, že jim vládne rozpadlá koalice. Že ale nebudou mít pandu, to nepřekousnou.

Vyšetřování Vojenského zpravodajství v kauze libanonské výměny skončí za měsíc. Budou padat hlavy? Asi ne. Spíš nám doporučí, abychom zapomněli.

Čtěte další zápisníky redaktorů E15: