Pavel Otto: Jiřina sobě

Karolína Peake

Karolína Peake Zdroj: ctk

Riziko nákazy z klíšťat je vysoké, varuje Český hydrometeorologický ústav. Experti nedoporučují lehat si do trávy, chodit křovinami či mlázím a vůbec jakoukoli bujnou vegetací. Proč je tolik klíšťat, když se podle čerstvých čísel LIDEM, která se vládních seslí drží zuby nehty, potýká s nízkým počtem členů (205)? Takové dotazy posílají někteří naši čtenáři.

Odpověď je jednoduchá. Zápisník ví, že v takových zlomových okamžicích se sympatizanti partají vracejí k prapodstatě, k takzvaným ideovým kořenům. Takže dokud LIDEM nezmizí, aplikujte před návštěvou luk a lesů odpuzovače hmyzu. Prý je dobrý hřebíček vylouhovaný ve francovce.

Letošní oslavy Dne vítězství byly místy bujaré. Podle očitých svědků se zvlášť vydařily na ruské ambasádě v Praze. Odpovídal by tomu stav prezidenta Zemana, který ještě následující den při odemykání korunovačních klenotů vrávoral a klimbal tak, že se chvílemi musel opírat o zeď. Mluvčí Hradu to vysvětlila rýmou a teplotou.

Obrátili jsme se na policejní zdroje, které nám jako vždy ochotně prozradily, jak to doopravdy bylo: Zemanova ochranka si potřebovala naostro vyzkoušet nový spektrometr na odhalování metanolu. Cvičení dopadlo na výbornou, pochvaluje si nejmenovaný důstojník.

Z herečky Bohdalové bude ochranná značka. Své jméno si nechala registrovat například pro oblečení, nápoje, tabákové, kosmetické, kuchyňské a papírenské výrobky, CD a DVD nosiče nebo pro provozování restaurací, cestovek či finančních služeb. A také pro spodní prádlo. Zkrátka Bohdalka s námi bude úplně všude. Tak, děti, vyčurat a spát!