Pavel Otto: Karel jako ovce s fajfkou

Zleva předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg, místopředseda strany Miroslav Kalousek a pražský primátor Tomáš Hudeček vystoupili 9. září v Praze na tiskové konferenci TOP 09 k zahájení předvolební kampaně pro senátní a komunální volby.

Zleva předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg, místopředseda strany Miroslav Kalousek a pražský primátor Tomáš Hudeček vystoupili 9. září v Praze na tiskové konferenci TOP 09 k zahájení předvolební kampaně pro senátní a komunální volby. Zdroj: CTK

S blížícím se termínem voleb nabírá kampaň na obrátkách, ostatně jako vždy. Třeba v Praze 6 láká pouliční reklama na web nejsemovce.cz, který pranýřuje TOP 09 a Stranu zelených.

Ze stránek s převládající oranžovou barvou lze tušit, že patnáctero hříchů vytýkaných partajím sestavili vývojáři blízcí Lidovému domu. Ti jedné z ovcí přimalovali fajfku, druhou vybarvili brčálově. Alespoň že kromě Topolánkova reformního batohu či projektu sKaret, za něž radnice a zastupitelstva opravdu kritizovat nelze, převládají výtky z komunálního kadlubu.

Ještě ostřejší kampaň rozjela firma BigMedia, která přelepila plakáty s primátorem Hudečkem. Prý tak brání svou holou existenci. Soud už vydal předběžné opatření, podle něhož musí být plochy uvedeny do původního stavu.

Zarážející je, že billboardová lobby nekandiduje. A zvláště v Praze, kde se mohou o hlasy voličů ucházet i štamgasti z nějaké hospody, by mohla. Otázka je, zda lidé tu ohromnou plachtu s 31 stranami a straničkami, kterou naleznou ve schránkách, vhodí do volební urny nebo do popelnice.

Přitvrzuje i kandidátka ANO do Senátu, obdivovatelka seriálu Sex ve městě Janáčková, která se na poutačích svlékla do spodního prádla. Navrhuje, aby muži měli ze zdravotního pojištění plně hrazené medikamenty proti poruchám erekce. Netradiční kampaň obhajuje tato žena slovy, že horní komora parlamentu je „zašívárna vyžilých politiků“. Člověka trochu děsí, s čím vším jsou schopni se babišovci vytasit.