Pavel Otto: Koalice na sekeru

Exministr školství a poslanec Josef Dobeš (za VV) vládní daňový balíček a tím i vládu podpoří. Ve sporu o balíček jde podle něho o boj mezi premiérem a předsedou ODS Petrem Nečasem a poslancem Petrem Tluchořem. Pokud ale vláda padne, Dobeš podepíše návrh na rozpuštění Sněmovny.   (Foto ČTK)

Exministr školství a poslanec Josef Dobeš (za VV) vládní daňový balíček a tím i vládu podpoří. Ve sporu o balíček jde podle něho o boj mezi premiérem a předsedou ODS Petrem Nečasem a poslancem Petrem Tluchořem. Pokud ale vláda padne, Dobeš podepíše návrh na rozpuštění Sněmovny. (Foto ČTK)

ODS už není jediná strana, která má názorovou platformou, frakci nebo chcete-li rebely. Svobodomyslné uvažování vykrystalizovalo i ve Věcech veřejných. Bývalý nejlepší ministr školství této země Dobeš oznámil, že podpoří vládní daňový balíček. A kdyby prý VV nezamkly v kanceláři jeho kolegu Kádnera, nestál by na včerejší tiskovce jako kůl v plotě.

Když se k těmto dvěma přidá ještě nějaký véčkařský odpadlík a o pár váhavců naopak přijde tvrdé jádro Tluchořovců, má Nečasův kabinet vyhráno. Možná je něco pravdy na ničím nepodložených lžích a dezinformacích, že nad nutnost splácet hypotéku nebo jiný závazek jako například drahou audinu není. Posíláme sbohem koalici rozpočtové odpovědnosti, vlády práva a boje proti korupci.

Celníci si došlápli na pražskou tržnici SAPA a – světe, div se – našli tam tisíce padělků hodinek luxusních značek.
„Vypravili jsme se tam na základě upozornění od policie. Hodinky jsme objevili v jedné z prodejen,“ sypal z rukávu podrobnosti jindy málo sdílný mluvčí celníků. Je dobře, že orgány spolupracují. Nás by nenapadlo, že v takové tržnici mohou být padělky. Doufáme jen, že podobně jako v minulosti bylo její vedení o zátahu dopředu informováno, aby se většina hodinek celníkům do rukou nedostala. Aby se vlk nažral a koza zůstala celá.

Čeští vědci vyvinuli rudě svítící laboratorní myši, jež mohou pomoci při vývoji nových léků a postupů při léčbě kožních onemocnění. Prý už je o ně zájem v zámoří. Škoda, že čeští komunisté nesvítí. Ale třeba začnou…