Pavel Otto: Poctivý expolitik

Ivo Ištvan

Ivo Ištvan Zdroj: ctk

Olomoucký prokurátor Ištvan začíná pod tlakem části politiků a veřejnosti měknout, zasáhl ho i verdikt Nejvyššího soudu, shodují se naše zdroje.

Jistě, pět týdnů po policejní razii jsou výsledky nevalné, u soudu zřejmě skončí jen případ pracovně označovaný „teta Jana“. Takže by bylo pochopitelné, kdyby Ištvan pomýšlel na zadní kolečka.

V justičních kruzích jsme zaslechli, že by se i nadále chtěl věnovat vazbám, kterým nepochybně rozumí. Nabízel by svatební, dárkové a jiné slavnostní vazby a rovněž vazby pohřební. Pro vyznavače sado-maso pak připadají v úvahu vazby jako řemen. Žalobci z Hané přejeme v jeho další kariéře hodně úspěchů.

Při putování Pojizeřím jsme velmi pravděpodobně narazili na Mirka Topolánka. Bylo to v horské obci Paseky, kde v jistém hostinci opékali sele a popíjeli pivo. A aby jim bylo ještě lépe, najali si dva harmonikáře. Právě jeden z nich jako by vypadl z oka bývalému premiérovi. Jakmile za bujarého zpěvu stolovníků dozněly písně jako Škoda lásky, Na Pankráci, na malém vršíčku a další, oba muži naskočili do auta s pražskou SPZ a zmizeli.

Ani hostinská nevěděla, jak se jmenují, prý je kdosi doporučil. Navzdory zrnku pochybností je zápisník přesvědčený o tom, že byl svědkem vystoupení skutečného Topolánka. A pak že bývalí politici potřebují trafiky a neumějí se živit poctivě jako my ostatní!

Na hradu Valečov v Českém ráji měli vyvěšený plakát státního podniku Lesy ČR lákající dětské publikum na divadelní představení Rošťáci a skřítci. Napadlo nás, kdo z firmy se v tomhle kusu může objevit. Bude to její stále ještě úřadující šéf Gaube?