Zápisník Daniela Nováka: Vúdú a lasagne

Ilustrační foto.

Ilustrační foto. Zdroj: CTK

Kreativci pracující pro vykřičený Darling Cabaret přišli s originálním nápadem, jak pro podnik ulovit další neukojenou klientelu. Do mušlí na pražských hospodských záchodcích distribuují kartičky s fotografiemi spoře oděných žen, možná hampejznic. Chlapáci posilnění pár kousky se pak při čurání s hlavou opřenou o umaštěnou zeď strefují na vnady nebohých žen. Pokud dotyčné tato zvláštní vúdú praktika neoblažuje, mohly by přejít do protiútoku.

Možná by podobné kreativce a jejich klienty od podobných nápadů odradilo, kdyby si někdo jejich podobenkami vystlal klozet. O přesné míření by možná ani nešlo.

Podzimní komunální volby budou manou pro stavaře i majitele realit. Místostarosta Kutné Hory do konce roku slíbil stavební povolení na novou knihovnu za desítky milionů korun. Znojemská radnice do toho kopne mnohem dříve a zahájí už v půli května opravy historického náměstí. Opět za desítky milionů. Jihlavští začnou ještě do léta budovat školku pro stovku dětí za 29 milionů bez daně.

V Kolíně zase v září město otevře zrekonstruovaný divadelní klub. Praha 1 pro změnu vrhne do privatizace další obecní byty. Se slevou samozřejmě. A to vše se stihlo slíbit a udát během dvou dnů. Do podzimu se toho jistě stihne ještě více.

Billa v Českém Těšíně nedávno nabízela slavné lasagne s koňským masem místo uvedeného hovězího. Ale žádnou paniku, nová vlna koňských pochoutek to není. Byla to totiž naštěstí jen prošlá potravina. Ze šarže zakázané na začátku roku 2013.