Zápisník Pavla Otta: A zase ty trafiky

Hana Marvanová

Hana Marvanová Zdroj: reprofoto YouTube.com

Bdělí bojovníci s korupcí Ištván se Šlachtou by měli zastříhat ušima, přesněji řečeno zaměřit je na Andreje Babiše a Hanu Marvanovou. Advokátka klientů zkrachovalého H-Systému (vlastně jen desetiny z nich, ti ostatní ji moc nemusejí) totiž prohlásila, že trafiku v podobě kandidatury do Senátu za ANO si od šéfa hnutí nevezme.

Prý může kandidovat sama za sebe. To samozřejmě chápeme. I proto, že víme, jak dopadla trojice exposlanců ODS. Jenže nabídka už padla, byť Babiš řekl, že s dusnem mezi Marvanovou a ministryní spravedlnosti Válkovou nesouvisí, a policie by měla konat. Jak známo, čert oka nezamhouří a nikdo nemůže vědět, zda se nestala nějaká nekalost.Navíc to odmítnutím senátorského postu neskončilo. Marvanová zváží nabídku stát se Babišovou poradkyní na financích.

Handlovat se bude i na jiném hřišti. Sobotkův kabinet začne příští týden licitovat o kandidáta na eurokomisaře. Vzhledem k tomu, že ČSSD skálopevně odmítá Pavla Teličku a ANO zaujalo stejně urputný postoj vůči Pavlu Mertlíkovi, budou mít obě nejsilnější vládní strany určitě dlouho o čem jednat. Jsme opravdu zvědaví, za co socialisté či babišovci svůj ústupek zobchodují.

Oranžová šála či pytlík koblih asi stačit nebudou. Sečteno a podtrženo vychází, že někdy na přelomu roku by se opět mohli chopit moci kamarádi prezidenta Zemana. Tedy pokud vyšetřovatele příliš nevyčerpala zevrubná inventarizace šatníku bývalé paní vrchní ředitelky Nagyové.