Zápisník Pavla Otta: Chlad, láska, námluvy

Jiří Čunek

Jiří Čunek Zdroj: čtk

Jiří Čunek
niciátor petice proti vládě komunistů v kraji Radek Hegmon (vpravo) a lídr lidovců Jiří Čunek na ustavujícím zasedání nově zvoleného zastupitelstva Zlínského kraje 8. listopadu ve Zlíně.
Jiří Čunek
4
Fotogalerie

Lidovecký ministr zemědělství Marian Jurečka řekl, že nechce být ve vládě s nikým, kdo bude podporovat spuštění dalších vln EET. Ale proč ve vládě pořád sedí? Šéf státní pokladny Andrej Babiš ani slůvkem nenaznačil, že by s dalšími vlnami nepočítal. S blížícími se volbami nás bude stále víc politiků ve žlutých a oranžových dresech přesvědčovat, že s vládou, a hlavně s lídrem ANO nemají absolutně nic společného. Distancuje se od něj i premiér Bohuslav Sobotka. „Už si nepišme, je to zbytečné,“ vzkázal mu chladně.

K elektronické evidenci tržeb se vyjádřil také Jurečkův stranický kolega, zlínský hejtman Jiří Čunek. Kdyby se prý ukázalo, že některé profese strádají a nemohou se uživit, měly by dostat podporu z veřejných zdrojů. Čunek zmínil například pojízdné prodejny na vesnicích. Potíž je v tom, že Babiš si od opatření slibuje přesný opak. Počítá s přílivem peněz do eráru, a nikoliv s jejich odlivem. Ale snad si to oba politici vysvětlí, mají se rádi.

Příznivci písničkáře Jarka Nohavici, kteří nejsou fandové prezidenta Miloše Zemana, řeší dilema. Zeman naznačil, že chce Nohavicu u příležitosti 28. října vyznamenat. Hrad asi zaujal hojně sdílený song ostravského barda: Arab mi šahá na babu, já mu snad oči vydlabu. Zabiju toho Barabu, Alibabu ze Sýrie. Jako maskot Zemanovy kampaně by se Nohavica určitě hodil. Uvidíme, jak námluvy dopadnou.