Zápisník Pavla Otta: Chlapáci a chlapi

Andrej Babiš při rozhovoru pro Blesk.cz

Andrej Babiš při rozhovoru pro Blesk.cz Zdroj: Foto Blesk - Martin Sekanina

Jiří Zimola
Setkání Bohuslava Sobotky, Roberta Fica a Angely Merkelové
Andrej Babiš při rozhovoru pro Blesk.cz
4
Fotogalerie

Zdá se, že v politice je o jednoho chlapa navíc. Jiří Zimola nechce čekat, až ho z postu jihočeského hejtmana odvolá zastupitelstvo, odchází sám. „Situace vyžaduje jasné a chlapské řešení,“ řekl. 

Jedním dechem dodal, že na kauze financování svého domku u Lipna nevidí nic špatného. Proč si nevzal hypotéku, nevysvětlil. Věrohodnější je jeho přiznání, že nechce být přítěží ČSSD, která se pokouší sestavit novou krajskou koalici. Jestli Zimolovo chlapáctví přesvědčí váhající pidipartaje, se zatím neví.

Chlapák je i Andrej Babiš. Pochlubil se, že jeho úřad přepsal čtvrtinu státních bezprizorních nemovitostí na nové majitele. „Je neuvěřitelné, že i čtvrtstoletí po revoluci BYLY v katastru nemovitostí zapsáni takoví vlastníci jako Federální ministerstvo národní obrany, Ministerstvo pracovních sil, Výzkumný ústav lýkových vláken, JAS národní podnik Gottwaldov či Šohaj výroba prádla a konfekce.

Jsem rád, že se v této oblasti konečně daří dělat pořádek,“ cituje tisková zpráva Babiše. Fajn, tedy až na tu hrubku. A kdy se ministrovi financí konečně podaří udělat si pořádek ve vlastních financích?

Dílo „Svině zbořená“ inspirované prezidentem Milošem Zemanem koupil šéf TOP 09 Miroslav Kalousek. „Dovoluji si oznámit všem, kteří sochaři Vítězslavu Netrvalovi posílají výhrůžky smrtí, že hrdým kupcem originálu jsem já,“ napsal na Facebooku.