Zdeněk Pečený: Zaheslovat cloud

Prodejna farmářského řetězce Náš grunt

Prodejna farmářského řetězce Náš grunt Zdroj: Nas grunt

Hollywoodské rychlocelebrity zuří, protože jim hackeři ukradli choulostivé fotografie a vyvěsili je na internetu. Některé z nich už hrozí, že poženou k soudu každého, kdo bude jejich soukromé fotografie šířit. Možná by propříště stačilo nefotit se v situacích a pozicích, které tu netřeba rozvádět.

Pro popotahování půlky světa po soudech těmto průměrně dvacetiletým „profesionálkám“ totiž honorář z jednoho či dvou pubertálních filmů stačit nebude. Zda si ještě v něčem někdy zahrají, je více než nejisté.

Všichni chtějí vědět, odkud pochází jejich potraviny. „Hlavně aby to nebylo z Polska,“ zní častá obava v českých supermarketech. Není nad to vědět, kde se vzalo to, co jíme. Na tom není nic špatného a ani není nic jednoduššího než přání zákazníka vyhovět a přitom nesdělit nic.

Například mix ořechů privátní značky jednoho nového, luxusně se tvářícího obchodu uvádí: „Vyrobeno v České republice. Země původu: směs skořápkových plodů pocházející z EU i mimo EU.“ Tak a máme v tom jasno. Z Marsu v balení žádné ořechy nejsou.

Expobank přichází. Česká národní banka dala zelenou převzetí tuzemské LBBW ruskou Expobank a transakce byla podle bank dokončena v pondělí. Mediální zástupci nového majitele také informovali, že se banka soustředí na privátní, firemní a afluentní klientelu.

Kolik původních klientů v LBBW bance zůstalo, ale neuvádí. Důvěru v nové majitele předvedlo několik v Česku působících podniků, které raději utekly k německé matce LBBW. Máme se tedy na co těšit. A možná že je to jen začátek.