Přísnější regulací kryptoměn začala vyhrožovat i Mayová

Theresa Mayová

Theresa Mayová Zdroj: Reuters

Theresa Mayová
Theresa Mayová
3
Fotogalerie

Britská premiérka Theresa Mayová chce přehodnotit politiku vůči kryptoměnám. Má obavy z jejich zneužívání, uvedla v rozhovoru s agenturou Bloomberg.

Konzervativní premiérka Mayová slíbila zvážit kroky proti rozmachu bitcoinu a dalších digitálních měn. Obává se, že jsou využívány při páchání trestné činnosti. Vyjádřila se tak pro agenturu Bloomberg během Světového ekonomického fóra ve švýcarském Davosu.

„Na oblasti jako jsou kryptoměny, jako je bitcoin, bychom se měli dívat velmi pozorně,“ řekla Mayová. Nevylučuje tak jejich regulaci. Ta může být potřebná “kvůli způsobu jakým jsou používány, zejména pak zločinci,“ dodala premiérka.   

Nedůvěryhodnost kryptoměn považují za problém mnohé instituce. Například izraelská centrální banka je odmítá považovat za měnu, ale jen jako investiční instrument. Pokládá za obtížné regulovat jejich oběh a monitorovat rizika, která bankám a jejich klientům přinášejí. Podobně negativní přístup zavedených institucí ale naopak podle zastánců bitcoinu jen dokazuje, že bitcoin představuje ohrožení statu quo ve finančním světě.

Vše o kryptoměnách čtěte zde >>>