Přehledně: Kolik stojí kampaně i „nekampaně“ prezidentských kandidátů

Znovuzvolení prezidenta Miloše Zemana propagují po Praze nové plakáty (na snímku z 28. prosince). Zeman přitom několikrát slíbil, že žádnou kampaň nepovede. Odmítá se proto účastnit i předvolebních debat, za což ho protikandidáti kritizují.

Znovuzvolení prezidenta Miloše Zemana propagují po Praze nové plakáty (na snímku z 28. prosince). Zeman přitom několikrát slíbil, že žádnou kampaň nepovede. Odmítá se proto účastnit i předvolebních debat, za což ho protikandidáti kritizují. Zdroj: ČTK

Financování kampaně Mirka Topolánka.
Financování kampaně Michala Horáčka.
Financování kampaně Pavla Fischera.
Financování kampaně Jiřího Hynka.
Financování kampaně Petra Hanniga.
10
Fotogalerie

Po Jiřím Drahošovi a Michalu Horáčkovi patřila třetí nejdražší kampaň Miloši Zemanovi. Ten přitom při ohlášení kandidatury prohlásil, že kampaň nebude dělat a opravdu neutratil ze svého transparentního účtu ani korunu. Náklady ve výši necelých 17 milionů mu totiž poskytly spřátelené spolky a organizace ve formě bezúplatného plnění. 

Své cesty do krajů prezident do vyúčtování nezahrnul. Informace o darech museli tento týden zveřejnit všichni kandidáti, další dary již přijímat nemohou.

Na přehled stavu jejich volebních kont se podívejte ve fotogalerii.


Nevíte koho volit? Přečtěte si podrobné profily Miloše Zemana, Jiřího Drahoše, Mirka Topolánka a Michala Horáčka. Další kandidáty najdete v našem přehledu. Poradit pomůže i volební kalkulačka.

Jaké pravomoci má prezident? Veškeré informace o prezidentské roli najdete zde. Všechny průzkumy naznačují, že prezident Miloš Zeman s vysokou pravděpodobností postoupí do druhého kola voleb. Tam však nebude mít cestu tak jednoduchou, jak předpovídají průzkumy.