Z neznámého diplomata se stal respektovaný kandidát, říká Fischer

Pavel Fischer přichází do svého volebního štábu

Pavel Fischer přichází do svého volebního štábu Zdroj: TONDA TRAN / Paparazzi

Pavel Fischer přichází do svého volebního štábu
Volební štáb Pavla Fischera
Volební štáb Pavla Fischera
Volební štáb Pavla Fischera
5
Fotogalerie

Ačkoliv ohlásil svou kandidaturu na Hrad dle řady politických komentátorů pozdě, finiš kampaně diplomata Pavla Fischera naznačil, že by se bývalý spolupracovník Václava Havla mohl zařadit mezi úspěšnější kandidáty prvního kola prezidentské volby. Krátce po příchodu do volebního štábu v Nové budově Národního muzea v Praze poskytl novinářům rozhovor.

Jaký očekáváte výsledek prezidentské volby? 

Očekávám překvapení. Pro mě už samotný fakt, že jsme došli v takovém očekávání až sem, je úžasná zpráva. Těším se na výsledky.

S jakým rezultátem budete spokojený?

S dvojciferným.

Zaznívají hlasy, že můžete být o něco větším favoritem, než jak se zdálo na podzim. Jakou váhu jim přikládáte?

Jsem rád, že se z neznámého diplomata stal respektovaný kandidát. Není to jen otázka Prahy, ale i regionů, které jsem musel objet a představit se. Proto mi dělá obrovskou radost přijetí, kterého se mi dostalo. V Olomouci, Opavě, Brně nebo Kopřivnici, to byla skutečně velmi intenzivní setkání, kde jsem pochopil, že lidé na něco čekají.

Jak hodnotíte průběh kampaně?

Jako rodinu nás to dalo dohromady, nedávno jsme o tom s dětmi mluvili. S přáteli jsme zjistili, že máme celou řadu společných známých a společných úkolů. Potkali jsme neuvěřitelné množství angažovaných a nadšených dobrovolníků, to je velmi dobrá zpráva.

V předvolební kampani jste se utkal v nejedné debatě s protikandidáty, co vám četné diskuse daly?

Mám radost z toho, že jsme mohli skutečně hledat názorové rozdíly, ale že se také tu a tam objevily názorové shody. Jsem rád, že tu dnes stojím a mohu poděkovat všem, co mne doprovodili - například mé ženě.

Jaké jsou vaše aktuální plány bez ohledu na výsledek?

Dneska jsem neúspěšně zkoušel opravit baterii v koupelně, tak to bych chtěl udělat.