Zápisník Jany Havligerové: Voliči, zrádná čeládka

Prezidentské volby

Prezidentské volby Zdroj: ČTK

Miloš Zeman po prvním kole prezidentských voleb poděkoval za podporu, kterou mu podle něj mimo jiné vyjádřil i dvaačtyřicetinásobný zlatý a český slavík.

„Zaregistroval jsem s velkým potěšením, že mně před volbami vyjádřily podporu tak různorodé osobnosti, jako je na jedné straně Andrej Babiš a na druhé straně Karel Gott,“ konstatoval. Mistr pěvec se ovšem obratem proti tvrzení hlavy státu ohradil a uvedl, že jmenovitě nepodpořil žádného kandidáta. Nová hradní nekampaň už zjevně začala.

Továrník Jiří Hlavatý opouští vrcholnou politiku. Ve druhém kole doplňovacích senátních voleb na Trutnovsku ho o parník porazil starosta Vrchlabí Jan Sobotka (STAN). Podle majitele textilky Juta mají voliči pocit, že podnikatelé do politiky nepatří. Že je spíš naštvalo jeho žonglování s posty poslance a senátora doprovázené značnou dávkou arogance, si zřejmě vůbec nepřipouští. Tahat voliče za nos se holt občas nevyplácí.

Vše o Jiřím Drahošovi čtěte zde >>>

Hned zkraje týdne se dozvíme minimálně kusá fakta z pokračování příběhu o Čapím hnízdě. Čest premiéra podezřelého z vážných kriminálních činů má na přání ANO a okamurovců přijít na jednání mandátního a imunitního výboru sněmovny obhajovat bývalý detektiv Jiří Komárek. Expolicista, který je nepravomocně odsouzen k roční podmínce s dvouletým odkladem trestu za nepravdivá nařčení policejního prezidenta Tomáše Tuhého. Je opravdu nutné vědět ještě něco dalšího?