Hnutí ANO dnes představí volební program. Jako poslední z parlamentních stran

Sněm hnutí ANO v Praze na Chodově: Úvodní proslov Andreje Babiše

Sněm hnutí ANO v Praze na Chodově: Úvodní proslov Andreje Babiše Zdroj: Foto: Karel Kopáč

sněm politického hnutí Ano
Zleva předseda hnutí ANO Andrej Babiš, předseda ČSSD Bohuslav Sobotka a předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek
Předseda hnutí ANO Andrej Babiš
Šéf hnutí Ano 2011 Andrej Babiš volil na pražském Chodově.
5
Fotogalerie

Hnutí ANO dnes představí svůj kompletní program pro říjnové volby do Sněmovny. Formace, kterou průzkumy favorizují jako vítěze voleb, zatím zveřejnila pouze své záměry v daňové oblasti. Hnutí chce zrušit superhrubou mzdu, snížit sazbu DPH pro některé zboží a služby a zachovat výši daně z příjmu právnických osob.

V dalších oblastech by měl podle dřívějšího vyjádření předsedy ANO Andreje Babiše program vycházet z dlouhodobé vize, kterou představil v červnu. V ní mimo jiné psal o rozvoji vysokorychlostních železnic, o podpoře inovativních oborů v ekonomice nebo o energetice založené na jaderné energii a obnovitelných zdrojích.

ANO je poslední z uskupení, kterým průzkumy dávají šanci na vstup do Sněmovny, které dosud svůj volební program nepředstavilo. Při dnešním zveřejnění dokumentu by měli být přítomni kromě Babiše také ministři životního prostředí Richard Brabec a obrany Martin Stropnický, kteří hnutí ve vládě zastupují. Neočekává se naopak účast místopředsedy Evropského parlamentu Pavla Teličky, který v minulosti působil jako expert ANO pro zahraniční politiku. Této pozice se ale vzdal mimo jiné kvůli tomu, že se jeho a Babišovy názory na Evropskou unii začaly rozcházet.