Mohl to být větší úspěch, čeká nás opozice, říká Klaus mladší

Václav Klaus mladší

Václav Klaus mladší Zdroj: ČTK

Václav Klaus mladší
2
Fotogalerie

„Opět nás čeká práce v opozici a musíme se s tím popasovat lépe,“ říká Václav Klaus mladší, který byl za ODS zvolen poslancem. Získal přes 22600 preferenčních hlasů, což je nejvíc z kandidátů ODS a druhý největší počet v letošních volbách vůbec.

 

Vedení ODS vnímá jako velký úspěch, že je ODS nejsilnější pravicovou stranou a proti minulým volbám posílila. Jak vnímáte výsledek voleb vy?

Pro mě osobně je to úspěch. Na to, že jsem neměl jediný billboard, mám nejvíc preferenčních hlasů z celé ODS o parník. Je to jasná výzva pravicových voličů, že mají zaznívat hodnoty, které hájím.

Pokud bych hodnotil ODS, myslím, že to byla nevyužitá příležitost. Vládla nejhorší vláda za posledních dvacet let a ODS stoupla z osmi na jedenáct procent. Je to relativní úspěch, mohl být větší.

Co to pro vás znamená? Zkusíte si říct o nějakou stranickou funkci?

To se nejdřív musí sejít pražský region. Musel bych případně získat mandát od těch lidí. Zatím je to předčasné sdělovat.

Měla by ODS podle vás jednat s ANO?

Vedení strany během kampaně velmi silně odmítalo tu spolupráci, předpokládám, že ODS odejde do opozice. Můj osobní názor je v tu chvíli irelevantní. Myslím, že nás opět čeká práce v opozici a musíme se s tím popasovat lépe.