Poslanec ANO Kolovratník: Na Babišově ministerstvu policie nezasahovala. K rezignaci tedy nemá důvod

Martin Kolovratník

Martin Kolovratník Zdroj: profimedia

Martin Kolovratník
Poslanecká sněmovna
Poslanecká sněmovna
Babišův křik ve Sněmovně: Neodstoupím, ani kdybyste mě zabili
5
Fotogalerie

Podle poslance ANO Martina Kolovratníka převádějí koaliční i opoziční strany v Poslanecké sněmovně předvolební divadlo.

Europoslanec vašeho hnutí Pavel Telička se vymezil proti ANO a jejímu předsedovi Andreji Babišovi. Chce po něm vysvětlit jeho aféry včetně už tří nahrávek, na nichž se domlouvá s bývalým novinářem MF Dnes na článcích a materiálech proti politickým rivalům. Souhlasíte, že by je měl Babiš vysvětlit?

Když unikly e-maily premiéra Bohuslava Sobotky, koalice se shodla, že se těmito kradenými a soukromými informacemi nebude zabývat. Teď unikly jakési odposlechy a řeší to Poslanecká sněmovna. Jako poslanecký klub ANO jsme se shodly, že jde o předvolební divadlo ČSSD.

Nebylo by opravdu lepší,kdyby Babiš na post ministra financí rezignoval a následoval tak šéfku rezortu školství za ČSSD Kateřinu Valachovou?

Kdyby na ministerstvu financí zasahovala policie, tak by k tomu důvod byl. V současnosti žádný nevidím.

Co říkáte na názor Teličky, že místopředseda Úsvitu - národní koalice Marek Černoch by neměl figurovat na kandidátce ANO, protože je proti EU?

V této věci s Pavlem Teličkou částečně souhlasím. Lidsky proti Marku Černochovi nic nemám, ale některé jeho názory nesdílím.

Není dobrý nápad, aby byl na naší kandidátce. Na druhou stranu je špatně, že Telička svoje názory nejprve sdělil médiím a teď o nich chce diskutovat s námi. Měl to udělat opačně.

Podívejte se na Babišovo vystoupení ve Sněmovně:

Video placeholde

Babišův křik ve Sněmovně: Neodstoupím, ani kdybyste mě zabili • Jan Jedlička