Zápisník Pavla Otta: Pivo a bezpečnost

Miloš Zeman

Miloš Zeman Zdroj: Profimedia.cz

Český prezident Miloš Zeman (vlevo) se před svým vystoupením na Parlamentním shromáždění Rady Evropy (PSRE) 10. října ve Štrasburku setkal s generálním tajemníkem Rady Evropy Thornbjörnem Jaglandem (vpravo).
2
Fotogalerie

Miloš Zeman zase zviditelnil Česko, když v Radě Evropy řekl, že anexe Krymu je už hotová věc a Ukrajině by se měla zacpat ústa nějakou kompenzací, například ropou nebo zemním plynem. Česká hlava státu velmi potěšila Kreml, ruští politici považují návrh za uznání anexe.

Zeman také pomohl svému dalšímu kamarádovi Andreji Babišovi, který rozehrál hru o lithium, aby zalakoval skutečnost, že ho policie začala stíhat. I prezidentův výrok o Krymu, který je v ostrém rozporu s českou zahraniční politikou a vyvolal vlnu pobouření, odkloní pozornost od Babišových problémů. Blíží se volby, hraje se o mnoho.

Do sněmovního plebiscitu zasáhla i televize Nova, která svým divákům těsně před hlasováním naservíruje místo jejich oblíbeného seriálu Ordinace v růžové zahradě duel lídrů ANO a ČSSD. To zcela jistě procházka růžovou zahradou nebude.

Tomio Okamura by lidem jejich oblíbené pořady určitě nerušil. Navíc by jim přidal levné pivo a léky, u obou komodit chce zrušit DPH. Pivo je odměnou po těžké práci pro naše pracující obyvatele, stojí na jednom z letáků SPD. Zdá se, že komunisté poněkud zaspali.

Babišovi leží na srdci hlavně naše bezpečnost. Podivný panák, který s ním pózuje na reklamách, má občas maskáče a samopal. Co na tom, že Česko patří mezi nejbezpečnější země. Jistě může být ještě bezpečnější. Prostě zcela bezpečně bude líp.