Luxusní resort za 1,7 miliardy nebo ekologická vesnice. Podívejte se, jak se promění Lipno

V resortu vznikne ve střední Evropě nejdelší stopadesátimetrové dřevěné molo s vyhlídkovou restaurací a jezerním vyhřívaným bazénem plovoucím na hladině Lipna.

V resortu vznikne ve střední Evropě nejdelší stopadesátimetrové dřevěné molo s vyhlídkovou restaurací a jezerním vyhřívaným bazénem plovoucím na hladině Lipna. Zdroj: Molo Lipno Resort

Developerský projekt v  Lipně nad Vltavou - Molo Lipno - nabídne 79 apartmánových bytů.
Pětihvězdičkový hotel s více než 100 pokoji a kongresovým sálem pro 300 lidí, wellness nebo spa.
Vznikne i promenáda s obchodním bulvárem.
Realizace resortu vyjde na více než  1,7 miliardy korun.
Resort zabere plochu 24 tisíc metrů čtverečních.
16
Fotogalerie

Rekreační oblast v Lipně nad Vltavou se během příštích tří let změní. Kromě 15 rezidenčních dvojdomů vznikne na pozemcích o rozloze 24 tisíc metrů čtverečních i nový resort s hotelem, obchodní třídou a šedesátimetrovým molem. Prohlédnetě si vizualizace projektů.

„Před zahájením stavby máme rezervováno více než 20 procent bytové kapacity. Zájem o projekt projevili Češi i zahraniční klienti. Někteří rezervují byty za účelem vlastního využití pro víkendové a celoroční relaxace, jiní jej zvolili jako vhodnou investiční příležitost,“ shrnuje klíčové termíny realizace tisková mluvčí Molo Lipno Resortu Martina Jašková.

Projekt, který vznikne na místě bývalého olypijského parku, platí fond investorů Dynamika, který je členem skupiny Investika, která vznikla v roce 2014. V září 2015 vytvořila realitní fond Investika. Jediným akcionářem Investiky je firma R.E.F.I. Investments se sídlem na Kypru. Bilanční suma společnosti dosáhla loni 27,6 milionu Kč a firma skončila v účetní ztrátě 2,8 milionu, hlavně kvůli investicím do softwaru a personálním nákladům, uvádí výroční zpráva. 

A stavební práce započaly i v těsné blízkosti přehrady Lipno na rezidenčním projektu U Hájenky. Postupně zde vznikne 15 moderně pojatých šumavských chalup.

Nový magazín E15 Premium „Jak vydělat na pronájmu“ objednávejte zde >>>

Video placeholde
Jak vydělat na pronájmu. Nový magazín E15 Premium • E15