Bill a Melinda Gatesovi se po 27 letech rozvádí. Společně ale dál povedou jejich nadaci

Bill a Melinda Gatesovi se rozvádí

Bill a Melinda Gatesovi se rozvádí Zdroj: Profimedia

Bill a Melinda Gatesovi se rozvádí
Bill a Melinda Gatesovi se rozvádí
3
Fotogalerie

Americký miliardář, filantrop a spoluzakladatel a dlouholetý šéf společnosti Microsoft Bill Gates a Melinda Gatesová se po 27 letech manželství rozvádí. Pár to oznámil ve společném prohlášení na twitteru.

Rozhodnutí o konci manželství podle páru předcházela zralá úvaha a snaha na vztahu pracovat. „Po zralých úvahách a snahách na našem vztahu pracovat jsme se rozhodli ukončit naše manželství. Za posledních 27 let jsme vychovali tři neuvěřitelné děti, vybudovali globální společnost, která umožňuje mnoha lidem vést zdravý a produktivní život. Nadále sdílíme víru v tuto misi. Dál budeme spolupracovat v nadaci, ale už nevěříme, že v této další fázi našeho života můžeme spolu být jako pár,“ napsali ve společném prohlášení.

Dvojice se seznámila koncem 80. let, kdy Melinda nastoupila do Microsoftu. Mají spolu tři děti a společně spravují Nadaci Billa a Melindy Gatesových. Jedna z nejbohatších charitativních organizací na světě se angažuje také v aktuálním boji s pandemií nemoci COVID-19.

Od roku 1987 je Gates zařazován do žebříčku nejbohatších lidí světa, který pravidelně zveřejňuje časopis Forbes. Mezi roky 1995 až 2017 mu opakovaně patřila první příčka.

Manželství Gatesových trvalo o dva roky déle než svazek šéfa Amazonu Jeffa Bezose a jeho dnes již bývalé manželky MacKenzie. Pár se rozvedl v roce 2019. Šlo o vůbec nejdražší rozvod historie.