3. Radovan Vítek

3. místo Radovan Vítek

3. místo Radovan Vítek Zdroj: Štěpánka Honzlová

Třetí nejbohatší Čech si je dobře vědom, že každá krize skýtá příležitosti. Své první velké realitní tažení začal na tuzemském trhu za finanční krize po roce 2008, když zmrazil development a začal ve velkém nakupovat nemovitosti, které se tehdy daly pořídit se slevou.

Hodnota majetku: 103 miliard korun

  • Věk: 50
  • Obor: reality
  • Zdroj majetku: CPI Property Group (CPIPG)

Pandemie sice negativně dopadla i na jeho hotelový byznys a hůř se dařilo také obchodním centrům, CPIPG však vlastní i rozsáhlou síť retail parků, kterým koronavirová omezení naopak přihrála zákazníky.

Na kancelářském trhu nyní Vítek dokončuje miliardový obchod – prodej sídla ČEZ v pražském BB Centru investiční skupině RSBC. CPIPG pokračuje v zahraniční expanzi. Kromě okolních zemí nakupovala v Německu, Británii, a zejména v Itálii, kde teď lze získat portfolia tamních zadlužených investorů se značnou slevou.

Na konci loňského roku ovládla realitní firmu Nova RE SIIQ, jejíž nemovitostní portfolio má hodnotu 123 milionů eur. Nova RE je platformou pro další investice skupiny na Apeninském poloostrově. Čerstvou římskou akvizicí je bývalý hipodrom Tor di Valle se 125 hektary pozemků.

Nejnovější magazín E15 „Elita byznysu“ objednávejte zde >>>