Electrolux představil geniální inovaci myček. Ke spodnímu koši se už téměř nemusíte ohýbat

...

... Zdroj: Shutterstock

Spodní koš ComfortLift se zdvihne do výše horního koše lehkým povytažením. Mechanismus pomáhá uživateli, aby celou váhu plného koše nezvedal vlastními silami. Pro uvolnění koše stačí stisknout páčku integrovanou v přední části. Na první pohled prostá inovace je tvořena promyšleným systémem s vysokou odolností před mechanickým opotřebením. Plný koš nese několik kilogramů nádobí a musí spolehlivě sloužit po celou dobu životnosti myčky.
...
4
Fotogalerie

V posledních několika letech se naše redakce setkávala na veletrhu IFA i jiných prezentačních akcích s významnou inovací v kategorii myček z dílny společnosti Electrolux – konstrukcí spodního koše ComfortLift s nadzvedávacím mechanismem. Díky němu se není potřeba při vkládání a vykládání nádobí neustále ohýbat. Dlouhé roky interně testovaný mechanismus zamířil konečně do sériové výroby a první modely myček přicházejí nyní také na český a slovenský trh.

Společnost Electrolux je u odborné veřejnosti i novinářů známá tím, že při vývoji svých domácích spotřebičů využívá poznatky a vynálezy, vznikající v její divizi věnující se segmentu vybavení profesionálních kuchyní. Faktem je, že téměř 50% evropských restaurací oceněných alespoň jednou michelinskou hvězdou používá při vaření svých kulinářských fines techniku značky Electrolux. speciál

Vysoké nároky kuchařů jsou pro Electrolux silnou motivací při práci na nových technologiích, které pokud se v profi segmentu osvědčí, mohou být velmi dobře adaptovány do spotřebičů pro domácnosti. Jednou takovou inovací je i systém ComfortLift.

ComfortLift – práce s myčkou téměř bez ohýbání

Jelikož se myčka v kuchyni instaluje téměř bezvýhradně na podlahu, musí se uživatel ke standardnímu modelu velmi často ohýbat, což je jednak nepohodlné a jednak z toho mohou při častém používání spotřebiče bolet záda.

Možnost ohnout se pouze jednou při zdvihnutí spodního koše téměř do výše koše horního a následné pohodlné plnění či vyprazdňování myčky je inovací, již ocení spotřebitelé prakticky denně. Že nejde o jednoduchý a laciný systém, potvrzuje i to, že plný spodní koš s nádobím se z horní pozice do vnitřního prostoru myčky v podstatě zhoupne a tlumeně dojede do optimální pozice.

Není potřeba se o nádobí bát, přitom je uživatel ušetřen dalšího zbytečného ohýbání. Ale pozor, také zdvihání koše je částečně automatizované – postačí za něj pouze jemně zatáhnout při stisknutí integrované páčky v čelní části a mechanismus pomůže koš dostat vzhůru. Že by bylo nutné naplněný těžký koš zdvihat vlastními silami, není s technologií ComfortLift skutečně na pořadu dne. Celý systém jsme měli možnost jak na veletrzích, tak na nedávné prezentaci v České republice osobně vyzkoušet.

Všechny výhody myček RealLife

Přednosti nových myček ComfortLift samozřejmě nekončí u nového systému pro vysunutí spodního koše. Nové myčky nabízejí a používají již léta prověřené prvky RealLife, jako je například kapacita na až 15 sad nádobí, senzor čistoty vody, vnitřní osvětlení, invertorový motor (10 let záruka) nebo samostatná zásuvka na příbory, která je vyjímatelná, takže v případě potřeby a mytí vyšších sklenic nebo většího nádobí lze prostor nad horním košem uvolnit.

Přínosem samostatné pozice pro příbory je pochopitelně to, že nahrazuje klasický příborový košík, který zabíral v dolní části myčky zbytečně prostor. Nové modely myček obsahují v horním koši měkké trny SoftSpikes a příchytky SoftGrip chránící křehké sklo před poškozením. Současně udržují veškeré nádobí na svém místě během celého mycího programu.

A zapomenout nesmíme ani na satelitní sprchovací rameno, díky němuž myčky lépe pokrývají celý prostor a ještě účinněji odstraňují zbytky jídla z nádobí. Mytí v 5 úrovních je dosaženo pohybem satelitní části různými směry. Voda proniká také mezi těsně naskládané nádobí a důkladně ho myje. Jelikož jsou všechny modely myček ComfortLift plně integrované, používají funkci TimeBeam, kdy během mytí promítají na podlahu zbývající čas do konce programu. Uživatel tedy nemusí spotřebič otevírat, aby zjistil, v jaké fázi mycí proces je.

Produktový trenér společnosti Electrolux pro Českou a Slovenskou republiku René Kubaník odpovídá:

Jak dlouho jste systém ComfortLift vyvíjeli?

Systém ComfortLift se vyvíjel 4 roky, aby byla zajištěna jeho stoprocentní funkčnost a spolehlivost.

Systém zdvihu spodního koše bude intenzivně namáhán, obzvlášť pokud bude koš naplněn. Jakou životnost u něho deklarujete?

Koš myčky ComfortLift byl testován na 20 tisíc zdvihů. Co to znamená? Pokud budeme brát, že na jedno mytí potřebujeme 4 zdvihy a myčku bychom používali 1× denně, životnost vychází na cca 13 let mytí každý den. Většina uživatelů myčku ale denně nepoužívá, takže v praxi vydrží celý systém mnohem déle, než bude myčka reálně v domácnosti sloužit. Do té doby bude například při renovaci kuchyně určitě vyměněna za novější model.