Praha připravila přehled linek pomoci pro potřebné. Operátoři jim poskytnou psychickou pomoc nebo rady ke koronaviru

Oddělení Kovid ve VFN na Karlově náměstí

Oddělení Kovid ve VFN na Karlově náměstí Zdroj: E15 Michael Tomeš

Oddělení Kovid ve VFN na Karlově náměstí
Oddělení Kovid ve VFN na Karlově náměstí
Oddělení Kovid ve VFN na Karlově náměstí
4
Fotogalerie

Přehled linek pomoci nabízí například kontakt na linky pro seniory, důvěry, rodiče nebo organizace jako Bílý kruh bezpečí a Člověk v tísni. Letáky již byly odeslány do všech pražských schránek, k dispozici jsou detaily i na webových stránkách.

„V době mimořádných opatření je nadmíru důležitá nejen informovanost, ale také sounáležitost s lidmi okolo sebe, zejména se seniory. Hlavní město proto na webových stránkách www.prahadrzispolu.cz zřídilo několik míst, kde mohou lidé najít zprávy o vývoji onemocnění COVID-19, přehled o odběrových místech na území hl. m. Prahy a další zdroje informací. Mezi ně patří důležité kontakty, kam se obrátit v případě jakýchkoli potíží,“ uvedl magistrát.

V návaznosti na protikoronavirová opatření a počtu nemocných se rozhodla Praha rozeslat do všech domácností v metropoli leták, kde mohou lidé naleznout přehled linek pomoci. Jedná se například o koronavirové linky, linky pomoci rodičům a seniorům, důvěry, první psychické pomoci nebo různé krizové linky a kontakty k řešení domácího násilí.

Podobným způsobem v posledních dnech zareagovala také pražská záchranka, která podle zkušeností dispečerek a posádek pomáhá veřejnosti zjistit detaily o průběhu onemocnění COVID-19 a správném postupu domácí léčby. Leták vychází z doposud vydaných materiálů a informace z odborných zdrojů shrnuje přehlednou formou. Prohlédnout nebo stáhnout si jej může každý na webu www.zzshmp.cz.