Janoušek ve vězení lidem vyhrál desítky tisíc

Roman Janoušek

Roman Janoušek Zdroj: ctk

Úporná a nakonec marná snaha podnikatele a lobbisty Romana Janouška nestrávit ve vězení Vánoce udělala radost nejen zastáncům spravedlnosti, ale i desítkám sázkařů. Fortuna totiž loni vypsala kurzy na to, zda Janoušek bude na Štědrý den z vězení doma, v cele, anebo na útěku. Za správný tip výherci inkasovali desítky tisíc korun.

„Dopadlo to podle předpokladu, Janoušek nakonec strávil Vánoce ve vězení. Celkem se jednalo o výplatu necelých 40 tisíc korun, nejvyšší výhra na jeden tiket pak činila při vsazených dvou tisícovkách a kursu pět ku jedné deset tisíc,“ uvedl na dotaz deníku E15 mluvčí Fortuny Petr Šrain.

Dvojka na tuzemském sázkovém trhu ale nakonec neprodělala. „Na všechny varianty byly podány řádově desítky tiketů. Vklady byly rozloženy vyrovnaně, takže bilance celé sázkové příležitosti dopadla vyrovnaně. Co jsme vybrali na vkladech jsme zároveň vyplatili na výhrách,“ dodal mluvčí.

Janoušek byl odsouzen loni na čtyři a půl roku za to, že pod vlivem alkoholu srazil svým autem ženu a vážně ji zranil. Do vězení v Brně nastoupil v polovině listopadu a je v něm stále, neboť včera soud zamítl jeho žádost o přerušení pobytu v cele kvůli ze zdravotních důvodů.