Subterra má o 14 procent méně stavebních zakázek

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: Richard Rames, E15

Na vysychající státní penězotoky do stavebnictví doplácí i skupina Subterra, oproti stejnému období loňského roku klesl firmě zásobník práce téměř o 14 procent. Nedostatek obchodních příležitostí registruje za první pololetí jak ve veřejném, tak i privátním sektoru.

„Výpadek ve výrobním programu v České republice se snažíme eliminovat realizací zakázek v zahraničí, zejména v Maďarsku a v teritoriu zemí bývalé Jugoslávie, zde však narážíme na konkurenci zahraničních, zejména řeckých, bulharských a italských firem,“ uvedla asistentka generálního ředitele Michaela Vágnerová.

:

Pokles bude kulminovat v roce 2014, odhadla. Propad se snaží skupina zastavit i vstupem na německý trh, kde je dle Subterry výrazný potenciál příležitostí zejména v segmentech dopravního stavitelství a tunelových staveb.

Čistý zisk Subterrý klesl v loňském roce o pět procent na 151,2 milionu korun. Tržby skupiny se snížily o šest procent na 4,3 miliardy korun. Generální ředitel Subterry Ondřej Fuchs v posledním čísle podnikového časopisu uvedl, že meziročně horší výsledek vykázala firma také v letošním prvním čtvrtletí.