Navázali byste na Zemanovy cesty po krajích? Ptali jsme se prezidentských kandidátů

Pražský hrad

Pražský hrad Zdroj: Foto Aha! – Jakub Poláček, Martin Sekanina, ara

Mirek Topolánek: Považuji za správné, že se prezident, navíc s mandátem z přímých voleb, potkává s občany nejen v průběhu prezidentské kampaně, ale i během výkonu svého prezidentského mandátu. Výjezdy do regionů bych pojal civilněji než Miloš Zeman, určitě bych se ale chtěl s lidmi potkávat. Platila by je ovšem prezidentská kancelář.
Michal Horáček: Pokračoval. Ale ne tímto papalášským způsobem, že bych někam přijel, řekl pár bonmotů a zase odjel. Jako prezident bych byl aktivní a využíval bych svou symbolickou a faktickou moc k tomu, abych věci měnil ku prospěchu občanů. Do regionů bych jezdil, abych lidem mohl říct, co jsem pro ně udělal, a načerpal od nich další podněty.
Pavel Fischer: Ne, nepokračoval. Zdá se mi, že realita mimo hlavní město vyžaduje mnohem hlubší pozornost než jen letmá defilé před hloučky příznivců. PRAVOMOCI Považuji je za optimální. Na ústavu nesahat!
Jiří Hynek: Prezident musí být v kontaktu s občany, cesty po republice považuji za jasnou povinnost.
Petr Hannig: Cestoval bych po českých krajích a diskutoval s občany.
10
Fotogalerie

Mezi splněné sliby současné hlavy státu patří časté navštěvování krajů. Jak se dívají prezidenští kandidáti na cesty Miloše Zemana za občany? Pokračovali by v nich se stejnou intenzitou? Odpovědi najdete v galerii.


Přečtěte si podrobné profily Miloše Zemana, Jiřího Drahoše, Mirka Topolánka a Michala Horáčka