Zeman vytýká ČT, že nevysílala jeho cestu po krajích. Schůzka s Dvořákem byla zrušena

Miloš Zeman a jeho mluvčí Jiří Ovčáček

Miloš Zeman a jeho mluvčí Jiří Ovčáček Zdroj: ČTK

Prezident věnoval hejtmanu Šimkovi nástěnnou plastiku vytvořené z trámů a podlah zbouraných starých stodol a chalup Vysočiny.
Prezident Miloš Zeman debatoval v Brně se zaměstnanci společnosti Fides Trade.
Prezident Miloš Zeman s početným doprovodem kráčí chodbou Krajského úřadu v Brně ke kanceláři hejtmana.
Prezident Miloš Zeman s početným doprovodem kráčí chodbou Krajského úřadu v Brně ke kanceláři hejtmana.
Prezident Miloš Zeman zahájil v Brně třídenní návštěvu jižní Moravy. Vítá ho hejtman Bohumil Šimek.
6
Fotogalerie

Generální ředitel České televize (ČT) Petr Dvořák se s prezidentem Milošem Zemanem nesejde. Informaci, kterou Zeman řekl serveru Parlamentní listy, potvrdila mluvčí televize Karolína Blinková. O chystaném setkání s ředitelem veřejnoprávní televize hovořil Zeman v polovině listopadu s tím, že ho o něj Dvořák požádal.

Schůzku s hlavou státu zrušil Dvořák tento týden. "Generální ředitel České televize informoval ve středu dopisem prezidenta republiky, že témata, která navrhoval v dopise na začátku listopadu, už pozbyla aktuálnost," napsala Blinková.

Dodala, že zbývající téma, kterým je vysílaní oficiálních státních akcí pro rok 2018, navrhl Dvořák probrat na pracovní schůzce zaměstnanců ČT s pracovníky Kanceláře prezidenta republiky.

Parlamentním listům prezident řekl, že generální ředitel na schůzce netrvá vzhledem k pracovní vytíženosti hlavy státu. "A já jsem to s potěšením vzal na vědomí," dodal Zeman. ČT vytkl, že v pátek neodvysílala přenos z jeho tiskové konference v Jihomoravském kraji.


Přečtěte si podrobné profily Miloše Zemana, Jiřího Drahoše a Mirka Topolánka


O plánovaném setkání s Dvořákem Zeman informoval v polovině listopadu. "Generální ředitel ČT sám požádal o setkání se mnou," řekl tehdy prezident. Dvořákovi chtěl vytknout, že ČT neodvysílala přenos z prezidentovy tiskové konference na závěr jeho návštěvy Olomouckého kraje.

Dvořák debatu o vysílání přímých přenosů již dříve odmítl. "Nemám v úmyslu řešit na Hradě provozní záležitosti přenosu, ty jsou v kompetenci redakce zpravodajství, ale probrat účast prezidenta v důležitých předvolebních debatách a vysílání vánočního poselství, které vyrábí TV Nova," řekl Dvořák v polovině listopadu.

Pražský hrad se kvůli živému vysílání dostal s veřejnoprávní televizí do sporu opakovaně. Zeman jedinou nesoukromou televizi v Česku opakovaně kritizuje za údajné zkreslování informací.


Vše o prezidentských volbách čtěte zde >>>