Fotoreportáž E15: Co dělá pivo pivem? Ambiente představilo výčep nové generace

1/15
Zavřít
  • Chlazené je tedy i sklo do něhož se pivo čepuje.
    Chlazené je tedy i sklo do něhož se pivo čepuje.| Zdroj: Michaela Szkanderová
  • Výčep nové generace dnes v Lokálu Dlouhááá odhalili lidé z Ambiente a designéři ze studia Olgoj Chorchoj.
    Výčep nové generace dnes v Lokálu Dlouhááá odhalili lidé z Ambiente a designéři ze studia Olgoj Chorchoj.| Zdroj: Michaela Szkanderová
  • Všechny cesty, kterými pivo putuje z tanku, jsou na novém výčepu integrovány v jednom chlazeném zařízení. Cílem je, aby se pivo v žádném okamžiku nedostalo mimo chlazený prostor.
    Všechny cesty, kterými pivo putuje z tanku, jsou na novém výčepu integrovány v jednom chlazeném zařízení. Cílem je, aby se pivo v žádném okamžiku nedostalo mimo chlazený prostor.| Zdroj: Michaela Szkanderová
  • "V teple totiž dochází k množení bakterií, které způsobují znečištění, a trubky se kvůli tomu musejí často sanitovat,“ vysvětluje Lukáš Svoboda, mistr výčepní Lokálů a spoluautor výčepu.
    "V teple totiž dochází k množení bakterií, které způsobují znečištění, a trubky se kvůli tomu musejí často sanitovat,“ vysvětluje Lukáš Svoboda, mistr výčepní Lokálů a spoluautor výčepu.| Zdroj: Michaela Szkanderová
  • Všechny klíčové uzly hlídají čidla.
    Všechny klíčové uzly hlídají čidla.| Zdroj: Michaela Szkanderová
  • Hodnoty se propisují na digitální tabuli, která je umístěna nad výčepem.
    Hodnoty se propisují na digitální tabuli, která je umístěna nad výčepem.| Zdroj: Michaela Szkanderová
  • Nový výčep má tu výhodu, že usnadňuje práci výčepního, který se tak může soustředit pouze na čepování piva.
    Nový výčep má tu výhodu, že usnadňuje práci výčepního, který se tak může soustředit pouze na čepování piva.| Zdroj: Michaela Szkanderová
  • Technologie výčepu byla konzultována i se zástupci Prazdroje.
    Technologie výčepu byla konzultována i se zástupci Prazdroje.| Zdroj: Michaela Szkanderová
  • „Vždycky jsme si přáli, aby u nás pivo chutnalo stejně jako v pivovaru. Díky tomuhle výčepu je naplnění této výzvy nadosah,“ říká Tomáš Karpíšek.
    „Vždycky jsme si přáli, aby u nás pivo chutnalo stejně jako v pivovaru. Díky tomuhle výčepu je naplnění této výzvy nadosah,“ říká Tomáš Karpíšek.| Zdroj: Michaela Szkanderová
  • Deska je z křememence.Váží zhruba 300 kilo.
    Deska je z křememence.Váží zhruba 300 kilo.| Zdroj: Michaela Szkanderová
  • Do výčepního pultu je zakomponována i speciální chladící vana.
    Do výčepního pultu je zakomponována i speciální chladící vana.| Zdroj: Michaela Szkanderová
  • Výčepní pult vyšel na 1,5 milion korun.
    Výčepní pult vyšel na 1,5 milion korun.| Zdroj: Michaela Szkanderová
  • "Při promýšlení návrhu jsme se inspirovali tím, jak historicky vypadaly klasické výčepy, a propojili jsme to s moderním čistým designem a nejnovějšími technologiemi. Deska starých výčepů byla velmi často z kamene – tento prvek jsme se rozhodli zachovat. Vybrali jsme kámen, o kterém si myslíme, že bude lepší než nerez Michal Froněk ze studia Olgoj Orchoj, které navrhlo design výčepu.
    "Při promýšlení návrhu jsme se inspirovali tím, jak historicky vypadaly klasické výčepy, a propojili jsme to s moderním čistým designem a nejnovějšími technologiemi. Deska starých výčepů byla velmi často z kamene – tento prvek jsme se rozhodli zachovat. Vybrali jsme kámen, o kterém si myslíme, že bude lepší než nerez Michal Froněk ze studia Olgoj Orchoj, které navrhlo design výčepu.| Zdroj: Michaela Szkanderová
  • Výčep v Dlouhé je prototyp, v budoucnu by měl být ve všech pobočkách.
    Výčep v Dlouhé je prototyp, v budoucnu by měl být ve všech pobočkách.| Zdroj: Michaela Szkanderová
  • Vyčepovat se z něj dá až 200 piv hodinu.
    Vyčepovat se z něj dá až 200 piv hodinu.| Zdroj: Michaela Szkanderová
Chlazené je tedy i sklo do něhož se pivo čepuje.
Výčep nové generace dnes v Lokálu Dlouhááá odhalili lidé z Ambiente a designéři ze studia Olgoj Chorchoj.
Všechny cesty, kterými pivo putuje z tanku, jsou na novém výčepu integrovány v jednom chlazeném zařízení. Cílem je, aby se pivo v žádném okamžiku nedostalo mimo chlazený prostor.
"V teple totiž dochází k množení bakterií, které způsobují znečištění, a trubky se kvůli tomu musejí často sanitovat,“ vysvětluje Lukáš Svoboda, mistr výčepní Lokálů a spoluautor výčepu.
Všechny klíčové uzly hlídají čidla.
Hodnoty se propisují na digitální tabuli, která je umístěna nad výčepem.
Nový výčep má tu výhodu, že usnadňuje práci výčepního, který se tak může soustředit pouze na čepování piva.
Technologie výčepu byla konzultována i se zástupci Prazdroje.
„Vždycky jsme si přáli, aby u nás pivo chutnalo stejně jako v pivovaru. Díky tomuhle výčepu je naplnění této výzvy nadosah,“ říká Tomáš Karpíšek.
Deska je z křememence.Váží zhruba 300 kilo.
Do výčepního pultu je zakomponována i speciální chladící vana.
Výčepní pult vyšel na 1,5 milion korun.
"Při promýšlení návrhu jsme se inspirovali tím, jak historicky vypadaly klasické výčepy, a propojili jsme to s moderním čistým designem a nejnovějšími technologiemi. Deska starých výčepů byla velmi často z kamene – tento prvek jsme se rozhodli zachovat. Vybrali jsme kámen, o kterém si myslíme, že bude lepší než nerez Michal Froněk ze studia Olgoj Orchoj, které navrhlo design výčepu.
Výčep v Dlouhé je prototyp, v budoucnu by měl být ve všech pobočkách.
Vyčepovat se z něj dá až 200 piv hodinu.