Chlazené je tedy i sklo do něhož se pivo čepuje.|
Zdroj: Michaela Szkanderová
Výčep nové generace dnes v Lokálu Dlouhááá odhalili lidé z Ambiente a designéři ze studia Olgoj Chorchoj.|
Zdroj: Michaela Szkanderová
Všechny cesty, kterými pivo putuje z tanku, jsou na novém výčepu integrovány v jednom chlazeném zařízení. Cílem je, aby se pivo v žádném okamžiku nedostalo mimo chlazený prostor.|
Zdroj: Michaela Szkanderová
"V teple totiž dochází k množení bakterií, které způsobují znečištění, a trubky se kvůli tomu musejí často sanitovat,“ vysvětluje Lukáš Svoboda, mistr výčepní Lokálů a spoluautor výčepu.|
Zdroj: Michaela Szkanderová
Všechny klíčové uzly hlídají čidla.|
Zdroj: Michaela Szkanderová
Hodnoty se propisují na digitální tabuli, která je umístěna nad výčepem.|
Zdroj: Michaela Szkanderová
Nový výčep má tu výhodu, že usnadňuje práci výčepního, který se tak může soustředit pouze na čepování piva.|
Zdroj: Michaela Szkanderová
Technologie výčepu byla konzultována i se zástupci Prazdroje.|
Zdroj: Michaela Szkanderová
„Vždycky jsme si přáli, aby u nás pivo chutnalo stejně jako v pivovaru. Díky tomuhle výčepu je naplnění této výzvy nadosah,“ říká Tomáš Karpíšek.|
Zdroj: Michaela Szkanderová
Deska je z křememence.Váží zhruba 300 kilo.|
Zdroj: Michaela Szkanderová
Do výčepního pultu je zakomponována i speciální chladící vana.|
Zdroj: Michaela Szkanderová
Výčepní pult vyšel na 1,5 milion korun.|
Zdroj: Michaela Szkanderová
"Při promýšlení návrhu jsme se inspirovali tím, jak historicky vypadaly klasické výčepy, a propojili jsme to s moderním čistým designem a nejnovějšími technologiemi. Deska starých výčepů byla velmi často z kamene – tento prvek jsme se rozhodli zachovat. Vybrali jsme kámen, o kterém si myslíme, že bude lepší než nerez Michal Froněk ze studia Olgoj Orchoj, které navrhlo design výčepu.|
Zdroj: Michaela Szkanderová
Výčep v Dlouhé je prototyp, v budoucnu by měl být ve všech pobočkách.|
Zdroj: Michaela Szkanderová
Vyčepovat se z něj dá až 200 piv hodinu.|
Zdroj: Michaela Szkanderová