Výdejní okénko hospodu nespasí, jen dává vědět, že žijeme, říkají provozovatelé restaurací

1/4
Přehled fotografií
Zavřít
  • Restaurace a hospody jsou zavřené. Některé pouze vydávají jídla
    Restaurace a hospody jsou zavřené. Některé pouze vydávají jídla| Zdroj: E15 Michal Nosek
  • Sektor služeb spojených s gastronomií měl před před vypuknutím pandemie našlápnuto k dvousetmiliardovým tržbám. Vzhledem k pandemii koronaviru a souvisejícím vládním opatřením ale musí odvětví do konce roku počítat střízlivým odhadem s poklesem tržeb o 60 až 70 miliard korun.
    Sektor služeb spojených s gastronomií měl před před vypuknutím pandemie našlápnuto k dvousetmiliardovým tržbám. Vzhledem k pandemii koronaviru a souvisejícím vládním opatřením ale musí odvětví do konce roku počítat střízlivým odhadem s poklesem tržeb o 60 až 70 miliard korun.| Zdroj: E15 Michal Nosek
  • Hotely, restaurace a kavárny přišly již na jaře na tržbách o 28,2 miliardy korun. Největší propad, o 58 procent, byl u jídla. V případě piva činil pokles proti loňsku v období leden až září 22 procent, u nealkoholických nápojů 26 procent a u lihovin 31 procent.
    Hotely, restaurace a kavárny přišly již na jaře na tržbách o 28,2 miliardy korun. Největší propad, o 58 procent, byl u jídla. V případě piva činil pokles proti loňsku v období leden až září 22 procent, u nealkoholických nápojů 26 procent a u lihovin 31 procent.| Zdroj: E15 Michal Nosek
  •  „Výdejní okénka nejsou pro restaurace řešením. Lidé k nim v současné době chodí méně než na jaře a otevřelo je i méně restaurací. Provozovatelé jsou již finančně vyčerpaní. Zatím odhadujeme, že minimálně třetina podniků postupně skončí,“ řekl k situaci předseda Asociace hotelů a restaurací Václav Stárek.
     „Výdejní okénka nejsou pro restaurace řešením. Lidé k nim v současné době chodí méně než na jaře a otevřelo je i méně restaurací. Provozovatelé jsou již finančně vyčerpaní. Zatím odhadujeme, že minimálně třetina podniků postupně skončí,“ řekl k situaci předseda Asociace hotelů a restaurací Václav Stárek.| Zdroj: E15 Michal Nosek
Restaurace a hospody jsou zavřené. Některé pouze vydávají jídla
Sektor služeb spojených s gastronomií měl před před vypuknutím pandemie našlápnuto k dvousetmiliardovým tržbám. Vzhledem k pandemii koronaviru a souvisejícím vládním opatřením ale musí odvětví do konce roku počítat střízlivým odhadem s poklesem tržeb o 60 až 70 miliard korun.
Hotely, restaurace a kavárny přišly již na jaře na tržbách o 28,2 miliardy korun. Největší propad, o 58 procent, byl u jídla. V případě piva činil pokles proti loňsku v období leden až září 22 procent, u nealkoholických nápojů 26 procent a u lihovin 31 procent.
 „Výdejní okénka nejsou pro restaurace řešením. Lidé k nim v současné době chodí méně než na jaře a otevřelo je i méně restaurací. Provozovatelé jsou již finančně vyčerpaní. Zatím odhadujeme, že minimálně třetina podniků postupně skončí,“ řekl k situaci předseda Asociace hotelů a restaurací Václav Stárek.