Hospodští otevřeli, ale trpí dál. Hostů je pomálu, chybí personál a nemá kdo vařit

1/7
Zavřít
  • Češi se po uvolnění vládních opatření vracejí do restaurací jen velmi pomalu.
    Češi se po uvolnění vládních opatření vracejí do restaurací jen velmi pomalu.| Zdroj: ČTK / Chaloupka Miroslav
  • Turisté stále chybí, což se nejvíce podepisuje na návštěvnosti pražských podniků zaměřených na zahraniční návštěvníky. (ilustrační foto)
    Turisté stále chybí, což se nejvíce podepisuje na návštěvnosti pražských podniků zaměřených na zahraniční návštěvníky. (ilustrační foto)| Zdroj: profimedia.cz
  • Restaurace a hospody konečně smějí otevřít vnitřní prostory. Jejich problémy tím však neskončily.
    Restaurace a hospody konečně smějí otevřít vnitřní prostory. Jejich problémy tím však neskončily.| Zdroj: Profimedia.cz
  • Gastroprůmysl bojuje především s nedostatkem zaměstnanců. Nouze je zejména o kuchaře. Ti si dnes klidně mohou říct o padesát tisíc korun měsíčně.
    Gastroprůmysl bojuje především s nedostatkem zaměstnanců. Nouze je zejména o kuchaře. Ti si dnes klidně mohou říct o padesát tisíc korun měsíčně.| Zdroj: Shutterstock
  • Karel Mařík ze start-upu Grason nabádá podniky ke změně konceptu. Personál by se měl rozdělit na klíčový a pomocný.
    Karel Mařík ze start-upu Grason nabádá podniky ke změně konceptu. Personál by se měl rozdělit na klíčový a pomocný.| Zdroj: Grason
  • Krize tvrdě dopadla na české minipivovary. Nejpostiženější jsou ty v centru velkých měst.
    Krize tvrdě dopadla na české minipivovary. Nejpostiženější jsou ty v centru velkých měst.| Zdroj: ČTK
  • „Nejlépe se s pandemií vyrovnaly podniky na okraji Prahy a v menších sídlech, jež spoléhají na domácí klientelu,“ říká prezident Českomoravského svazu minipivovarů Jan Šuráň.
    „Nejlépe se s pandemií vyrovnaly podniky na okraji Prahy a v menších sídlech, jež spoléhají na domácí klientelu,“ říká prezident Českomoravského svazu minipivovarů Jan Šuráň.| Zdroj: archiv E15
Češi se po uvolnění vládních opatření vracejí do restaurací jen velmi pomalu.
Turisté stále chybí, což se nejvíce podepisuje na návštěvnosti pražských podniků zaměřených na zahraniční návštěvníky. (ilustrační foto)
Restaurace a hospody konečně smějí otevřít vnitřní prostory. Jejich problémy tím však neskončily.
Gastroprůmysl bojuje především s nedostatkem zaměstnanců. Nouze je zejména o kuchaře. Ti si dnes klidně mohou říct o padesát tisíc korun měsíčně.
Karel Mařík ze start-upu Grason nabádá podniky ke změně konceptu. Personál by se měl rozdělit na klíčový a pomocný.
Krize tvrdě dopadla na české minipivovary. Nejpostiženější jsou ty v centru velkých měst.
„Nejlépe se s pandemií vyrovnaly podniky na okraji Prahy a v menších sídlech, jež spoléhají na domácí klientelu,“ říká prezident Českomoravského svazu minipivovarů Jan Šuráň.