Češi se po uvolnění vládních opatření vracejí do restaurací jen velmi pomalu.|
Zdroj: ČTK / Chaloupka Miroslav
Turisté stále chybí, což se nejvíce podepisuje na návštěvnosti pražských podniků zaměřených na zahraniční návštěvníky. (ilustrační foto)|
Zdroj: profimedia.cz
Restaurace a hospody konečně smějí otevřít vnitřní prostory. Jejich problémy tím však neskončily.|
Zdroj: Profimedia.cz
Gastroprůmysl bojuje především s nedostatkem zaměstnanců. Nouze je zejména o kuchaře. Ti si dnes klidně mohou říct o padesát tisíc korun měsíčně.|
Zdroj: Shutterstock
Karel Mařík ze start-upu Grason nabádá podniky ke změně konceptu. Personál by se měl rozdělit na klíčový a pomocný.|
Zdroj: Grason
Krize tvrdě dopadla na české minipivovary. Nejpostiženější jsou ty v centru velkých měst.|
Zdroj: ČTK
„Nejlépe se s pandemií vyrovnaly podniky na okraji Prahy a v menších sídlech, jež spoléhají na domácí klientelu,“ říká prezident Českomoravského svazu minipivovarů Jan Šuráň.|
Zdroj: archiv E15