Gastronomická zóna obchodního centra Quadrio v centru Prahy|
Zdroj: CPI
Zavřená restaurace Výtopna v obchodním centru Palladium|
Zdroj: Martina Patočková
Restaurace Mon Ami na Žižkově|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Mon Ami je restaurace, specializovaná na balkánskou kuchyni.|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Pražský Lokál Dlouhá z řetězce Ambiente|
Zdroj: Michaela Szkanderová
Počátkem prosince 2020 se znovu otevíraly restaurace po druhé vlně epidemie.|
Zdroj: E15 Michael Tomeš
Otevření restaurací je zatím v nedohlednu, už nyní však hospodští vědí, že budou muset u vstupu kontrolovat, zda mají zákazníci očkování, negativní test nebo prodělali covid. A to při obědové špičce v restauraci i o půlnoci v baru. Vláda chce podle ministra průmyslu Karla Havlíčka (za ANO) zavést několik aplikací, které by měli proces zjednodušit. Restauratéři i tak upozorňují, že kontrola pravosti a platnosti certifikátů se vymyká jejich možnostem.|
Zdroj: E15 Michael Tomeš