OBRAZEM: Farmářské trhy po asijsku. Koupit si můžete psí tlapky či hadí hlavy

1/24
Zavřít
  • Hlavně v severním a středním Vietnamu patří kohout k tradičním oblíbeným pokrmům. Ceny kohoutů se velmi odlišují. Tzv. “průmyslový kohout” je levný, vykrmený, ale nemá bohatou chuť, zatímco “vietnamský kohout” je krmen dobrou stravou a jeho chuť je daleko výraznější. Existuje mnoho druhů kohoutů, za nejlepší se považuje Gà đông tảo, kohout s obřími nohami.
    Hlavně v severním a středním Vietnamu patří kohout k tradičním oblíbeným pokrmům. Ceny kohoutů se velmi odlišují. Tzv. “průmyslový kohout” je levný, vykrmený, ale nemá bohatou chuť, zatímco “vietnamský kohout” je krmen dobrou stravou a jeho chuť je daleko výraznější. Existuje mnoho druhů kohoutů, za nejlepší se považuje Gà đông tảo, kohout s obřími nohami.| Zdroj: E15 Michaela Trnková
  • Prodej naporcovanho masa
    Prodej naporcovanho masa| Zdroj: E15 Michaela Trnková
  • Horší části masa, tedy zejména vnitřnosti, si může každý vybrat z bedny sám.
    Horší části masa, tedy zejména vnitřnosti, si může každý vybrat z bedny sám.| Zdroj: E15 Michaela Trnková
  • Ženy dokončující ranní přípravy a porcování masa. Prodej může začít.
    Ženy dokončující ranní přípravy a porcování masa. Prodej může začít.| Zdroj: E15 Michaela Trnková
  • Zpracovat a naporcovat celé prase není jednoduché. Místní ženy svou práci však zvládají bravurně.
    Zpracovat a naporcovat celé prase není jednoduché. Místní ženy svou práci však zvládají bravurně.| Zdroj: E15 Michaela Trnková
  • Prodat se musí vše - i dobytčí kopyta.
    Prodat se musí vše - i dobytčí kopyta.| Zdroj: E15 Michaela Trnková
  • Na hygienu se příliš nedbá
    Na hygienu se příliš nedbá| Zdroj: E15 Michaela Trnková
  • K mání jsou i psí tlapky
    K mání jsou i psí tlapky| Zdroj: E15 Michaela Trnková
  • Masný trh
    Masný trh| Zdroj: E15 Michaela Trnková
  • Málokterý Asiat neochutnal psí maso. Psí maso je populární hlavně na venkově. Ceny se liší podle toho, v jakém stavu psa zakoupíte – nejlevnější je živý, nejdražší je v restauraci.
    Málokterý Asiat neochutnal psí maso. Psí maso je populární hlavně na venkově. Ceny se liší podle toho, v jakém stavu psa zakoupíte – nejlevnější je živý, nejdražší je v restauraci.| Zdroj: E15 Michaela Trnková
  • “Nakupujte a prodávejte psí maso” – tak zní nápis na ceduli u vchodu na trh ve městě Sa Pa v severním Vietnamu.
    “Nakupujte a prodávejte psí maso” – tak zní nápis na ceduli u vchodu na trh ve městě Sa Pa v severním Vietnamu.| Zdroj: E15 Michaela Trnková
  • Kohouti se většinou prodávají v celku a každá žena si pak maso naporcuje sama.
    Kohouti se většinou prodávají v celku a každá žena si pak maso naporcuje sama.| Zdroj: E15 Michaela Trnková
  • Od šesti hodin začínají nákupy
    Od šesti hodin začínají nákupy| Zdroj: E15 Michaela Trnková
  • “Civilizovanější” stánek se psím masem nacházející se v samotném centru Hanoje, hlavního města Vietnamu.
    “Civilizovanější” stánek se psím masem nacházející se v samotném centru Hanoje, hlavního města Vietnamu.| Zdroj: E15 Michaela Trnková
  • Žena zpracovává různé druhy masa celý žiivot. Každý den začíná okolo páté ráno a pracuje do té doby, než vše prodá. “Každý den je jiný, někdy končím v pět odpoledne, jindy v osm večer.”
    Žena zpracovává různé druhy masa celý žiivot. Každý den začíná okolo páté ráno a pracuje do té doby, než vše prodá. “Každý den je jiný, někdy končím v pět odpoledne, jindy v osm večer.”| Zdroj: E15 Michaela Trnková
  • Příjezd ráno na tržiště. Prodejci sváží bedny masa a zeleniny
    Příjezd ráno na tržiště. Prodejci sváží bedny masa a zeleniny| Zdroj: E15 Michaela Trnková
  • Servírování mořské želvy
    Servírování mořské želvy| Zdroj: E15 Michaela Trnková
  • Oplachování šneků probíhá pímo na ulici. Hygiena se při vaření příliš neřeší.
    Oplachování šneků probíhá pímo na ulici. Hygiena se při vaření příliš neřeší.| Zdroj: E15 Michaela Trnková
  • Konkurence na trhu je obrovská
    Konkurence na trhu je obrovská| Zdroj: E15 Michaela Trnková
  • Hygiena se při vaření příliš neřeší.
    Hygiena se při vaření příliš neřeší.| Zdroj: E15 Michaela Trnková
  • Prodejce hovězího masa.
    Prodejce hovězího masa.| Zdroj: E15 Michaela Trnková
  • Vietnamci žijící ve městech se většinou stravují na ulicích, doma si vaří pouze výjimečně.
    Vietnamci žijící ve městech se většinou stravují na ulicích, doma si vaří pouze výjimečně.| Zdroj: E15 Michaela Trnková
  • I kočky jsou pro některé zloděje lákadlem. Jejich konzumace ale dnes již už není pro mladší generaci tak běžná, kočičí maso mají v oblibě především starší muži.
    I kočky jsou pro některé zloděje lákadlem. Jejich konzumace ale dnes již už není pro mladší generaci tak běžná, kočičí maso mají v oblibě především starší muži.| Zdroj: E15 Michaela Trnková
  • Psa je třeba mít pod dohledem, jinak hrozí, že bude odcizen a prodán do psí restaurace. Psí maso pochází z farem nebo ze psů volně pobíhajících na ulici. Na venkově není neobvyklé jíst i vlastní domácí mazlíčky.
    Psa je třeba mít pod dohledem, jinak hrozí, že bude odcizen a prodán do psí restaurace. Psí maso pochází z farem nebo ze psů volně pobíhajících na ulici. Na venkově není neobvyklé jíst i vlastní domácí mazlíčky.| Zdroj: E15 Michaela Trnková
Hlavně v severním a středním Vietnamu patří kohout k tradičním oblíbeným pokrmům. Ceny kohoutů se velmi odlišují. Tzv. “průmyslový kohout” je levný, vykrmený, ale nemá bohatou chuť, zatímco “vietnamský kohout” je krmen dobrou stravou a jeho chuť je daleko výraznější. Existuje mnoho druhů kohoutů, za nejlepší se považuje Gà đông tảo, kohout s obřími nohami.
Prodej naporcovanho masa
Horší části masa, tedy zejména vnitřnosti, si může každý vybrat z bedny sám.
Ženy dokončující ranní přípravy a porcování masa. Prodej může začít.
Zpracovat a naporcovat celé prase není jednoduché. Místní ženy svou práci však zvládají bravurně.
Prodat se musí vše - i dobytčí kopyta.
Na hygienu se příliš nedbá
K mání jsou i psí tlapky
Masný trh
Málokterý Asiat neochutnal psí maso. Psí maso je populární hlavně na venkově. Ceny se liší podle toho, v jakém stavu psa zakoupíte – nejlevnější je živý, nejdražší je v restauraci.
“Nakupujte a prodávejte psí maso” – tak zní nápis na ceduli u vchodu na trh ve městě Sa Pa v severním Vietnamu.
Kohouti se většinou prodávají v celku a každá žena si pak maso naporcuje sama.
Od šesti hodin začínají nákupy
“Civilizovanější” stánek se psím masem nacházející se v samotném centru Hanoje, hlavního města Vietnamu.
Žena zpracovává různé druhy masa celý žiivot. Každý den začíná okolo páté ráno a pracuje do té doby, než vše prodá. “Každý den je jiný, někdy končím v pět odpoledne, jindy v osm večer.”
Příjezd ráno na tržiště. Prodejci sváží bedny masa a zeleniny
Servírování mořské želvy
Oplachování šneků probíhá pímo na ulici. Hygiena se při vaření příliš neřeší.
Konkurence na trhu je obrovská
Hygiena se při vaření příliš neřeší.
Prodejce hovězího masa.
Vietnamci žijící ve městech se většinou stravují na ulicích, doma si vaří pouze výjimečně.
I kočky jsou pro některé zloděje lákadlem. Jejich konzumace ale dnes již už není pro mladší generaci tak běžná, kočičí maso mají v oblibě především starší muži.
Psa je třeba mít pod dohledem, jinak hrozí, že bude odcizen a prodán do psí restaurace. Psí maso pochází z farem nebo ze psů volně pobíhajících na ulici. Na venkově není neobvyklé jíst i vlastní domácí mazlíčky.