POLÉVKA PHO-BO. Vývar z hovězího masa s nudlemi a dalšími přísadami je vietnamským národním jídlem. Už se po něm většinou nepodává druhý chod, protože je sám o sobě nadmíru vydatný. Na ulici ho lze pořídit za méně než 40 tisíc dongů, což je v přepočtu 40 korun.|
Zdroj: Michael Tomeš, E15
Vietnam je zemí motorek. Jen v Ho Či Minově Městě jich jezdí více než devět milionů.|
Zdroj: Michael Tomeš, E15
Vietnam|
Zdroj: Michael Tomeš, E15
VYMÍTAČI. Vypadají jen jako kluci v barevných úborech, ovšem pozor: jde o profesionální vymítače duchů. Obcházejí domy, a pokud si to majitelé nebo nájemníci zaplatí, vyženou tito krotitelé duchů bubnováním a zaříkáváním démony z domácnosti. To se vždycky hodí.|
Zdroj: Michael Tomeš, E15
Vietnam,|
Zdroj: Michael Tomeš, E15
Vietnam,|
Zdroj: Michael Tomeš, E15
FALEŠNÁ ZEBRA. Tento muž zprovoznil na úpatí hory Lang Biang nedaleko Dalatu potměšilou atrakci. Svému koni přimaloval černé pruhy a nyní nabízí hlavně ruským turistům, kteří patří k nejčastějším návštěvníkům Vietnamu, vyhlídkovou jízdu na jedinečné „asijské zebře“.|
Zdroj: Michael Tomeš, E15
RODINNÝ VEHIKL. Vietnam je zemí motorek. Jen v Ho Či Minově Městě jich jezdí více než devět milionů. Běžně lze vidět, jak na mopedu jede kompletní rodinka i se zavazadly.|
Zdroj: Michael Tomeš, E15
LÍHEŇ. Cvrčci jsou oblíbenou pochoutkou nejen ve Vietnamu, ale také v sousední Kambodži. Nejčastěji se strávníkům podávají smažení. Pak křupají jako chipsy. Někomu mohou trochu připomínat smažené lupínky i chutí. Farmy chovající cvrčky nabízejí exkurze s odborným výkladem a s ochutnávkou.|
Zdroj: Michael Tomeš, E15
Vietnam,|
Zdroj: Michael Tomeš, E15
Vietnam,|
Zdroj: Michael Tomeš, E15
Vietnam,|
Zdroj: Michael Tomeš, E15
PAPÍR Z RÝŽE. Tenký, průsvitný a jedlý papír z rýžové mouky se používá pro přípravu vietnamských pochoutek. Typicky se z něj dělají zeleninové jarní závitky.|
Zdroj: Michael Tomeš, E15