Tak se rodí čaje z Cejlonu. Podívejte se, jak fungují tamní továrničky
1
/
12
Přehled fotografií
Zavřít
PRŮVODKYNĚ. Důležité je pochopit rozdíl mezi čajovníky a zpracováním lístků, které určuje druh a kvalitu výsledného čaje.
|
Zdroj: Anna Vacková E15
Jak vzniká cejlonský čaj
|
Zdroj: Anna Vacková E15
VÝROBNÍ PROCES. Čerstvě nasbírané lístky se nejprve suší několik hodin v sítu a během procesu se ručně promíchávají.
|
Zdroj: Anna Vacková E15
Jak vzniká cejlonský čaj
|
Zdroj: Anna Vacková E15
STARÉ STROJE. Mašiny britského původu plní svůj účel doposud. Pracovník továrny ukazuje čaj přesušený ve speciální peci na kaučukovém dřevě. Na snímku dole kontroluje pracovnice velikost lístků na sítu.
|
Zdroj: Anna Vacková E15
Jak vzniká cejlonský čaj
|
Zdroj: Anna Vacková E15
Jak vzniká cejlonský čaj
|
Zdroj: Anna Vacková E15
Jak vzniká cejlonský čaj
|
Zdroj: Anna Vacková E15
ČAJOVÝ RÁJ. Většina továren má své obchody, kde nabízejí vlastní produkci. Ochucené čaje jsou připravovány dodatečně z čerstvě nasušených přísad.
|
Zdroj: Anna Vacková E15
OCHUTNÁVÁNÍ. V čajové továrně Geragama připravují černý čaj BOP s jemnou chutí. K oslazení slouží kostky palmového cukru.
|
Zdroj: Anna Vacková E15
Jak vzniká cejlonský čaj
|
Zdroj: Anna Vacková E15
Jak vzniká cejlonský čaj
|
Zdroj: Anna Vacková E15
Zavřít