Fotoreportáž: V Hybernské otevřeli největší restauraci v Praze. Ve třech patrech pojme 700 lidí

1/20
Zavřít
  • "Všechny tyto propočty zohledňoval architekt i při návrhu interiéru,"dodává Kaster.
    "Všechny tyto propočty zohledňoval architekt i při návrhu interiéru,"dodává Kaster.| Zdroj: Michaela Szkanderová
  • Z barokního Paláce Špork, jehož historie sahá až do 17. století, zůstalo po přestavbě ve 20. letech 20.století původní jen průčelí.
    Z barokního Paláce Špork, jehož historie sahá až do 17. století, zůstalo po přestavbě ve 20. letech 20.století původní jen průčelí.| Zdroj: Michael Tomeš
  • V roce 1926 vzniklo za tímto průčelím podle projektu architekta Josefa Gočára sídlo Anglobanky.
    V roce 1926 vzniklo za tímto průčelím podle projektu architekta Josefa Gočára sídlo Anglobanky.| Zdroj: Michael Tomeš
  • Další rekonstrukcí prošel dům pod památkovou ochranou nedávno, a to pod taktovkou někdejšího majitele objektu - developerské skupiny SEBRE (od března 2019 vlastní objekt skupina Generali).
    Další rekonstrukcí prošel dům pod památkovou ochranou nedávno, a to pod taktovkou někdejšího majitele objektu - developerské skupiny SEBRE (od března 2019 vlastní objekt skupina Generali).| Zdroj: Michael Tomeš
  • Hlavním nájemcem je advokátní kancelář Dentons. V budově je rovněž čínská restaurace Sia provozovaná skupinou Together.
    Hlavním nájemcem je advokátní kancelář Dentons. V budově je rovněž čínská restaurace Sia provozovaná skupinou Together.| Zdroj: Michael Tomeš
  • 1. října se v zrekonstruovaných prostorech banky, kdysi tu sídlily i České dráhy, otevřela třípatrová pivnice Červený jelen.
    1. října se v zrekonstruovaných prostorech banky, kdysi tu sídlily i České dráhy, otevřela třípatrová pivnice Červený jelen.| Zdroj: Michaela Szkanderová
  • Třípatrový prostor pojme až 500 hostů, dalších 200 zahrádka a salónky.
    Třípatrový prostor pojme až 500 hostů, dalších 200 zahrádka a salónky.| Zdroj: Michaela Szkanderová
  • "Velikost ale není tím hlavním tématem, které bych chtěl vypíchnout. Naším cílem je především to, aby se zde host cítil jako doma," přibližuje Kastner.
    "Velikost ale není tím hlavním tématem, které bych chtěl vypíchnout. Naším cílem je především to, aby se zde host cítil jako doma," přibližuje Kastner.| Zdroj: Michaela Szkanderová
  • Rekonstrukce prostor Červeného jelena se stejně jako v případě celé budovy Paláce Špork chopil architekt Stanislav Fiala, který je podepsaný i pod podobou paláce DNR na Národní nebo interiérem restaurace U Matěje.
    Rekonstrukce prostor Červeného jelena se stejně jako v případě celé budovy Paláce Špork chopil architekt Stanislav Fiala, který je podepsaný i pod podobou paláce DNR na Národní nebo interiérem restaurace U Matěje.| Zdroj: Michaela Szkanderová
  • V suterénu býval  trezor.
    V suterénu býval trezor.| Zdroj: Michaela Szkanderová
  • V druhém patře mají hosté kontakt s děním na výdejně jídla.
    V druhém patře mají hosté kontakt s děním na výdejně jídla.| Zdroj: Michaela Szkanderová
  • Na grilu se bude připravovat například pražská pljeskavica.
    Na grilu se bude připravovat například pražská pljeskavica.| Zdroj: Michaela Szkanderová
  • Výjimečné postavení má v Červeném jelenovi pivo.
    Výjimečné postavení má v Červeném jelenovi pivo.| Zdroj: Michaela Szkanderová
  • Objem tanku, v němž se uchovává nepasterizované pivo, je 529 litrů.
    Objem tanku, v němž se uchovává nepasterizované pivo, je 529 litrů.| Zdroj: Michaela Szkanderová
  • "Vše jsme podřídili tomu, abychom hostům načepovali to nejlepší pivo. Proto jsme například vypočítali nejkratší cesty k výčepu, aby byla vždy zachována perfektní teplota," přibližuje Kastner.
    "Vše jsme podřídili tomu, abychom hostům načepovali to nejlepší pivo. Proto jsme například vypočítali nejkratší cesty k výčepu, aby byla vždy zachována perfektní teplota," přibližuje Kastner.| Zdroj: Michaela Szkanderová
  • Nejkratší vzdálenost k výčepu jsou čtyři, nejdelší 15 metrů.
    Nejkratší vzdálenost k výčepu jsou čtyři, nejdelší 15 metrů.| Zdroj: Michaela Szkanderová
  • Věž z tanků, váha jednoho včetně piva, je zhruba 710 kilo, je vysoká sedm metrů a prochází všemi třemi patry.
    Věž z tanků, váha jednoho včetně piva, je zhruba 710 kilo, je vysoká sedm metrů a prochází všemi třemi patry.| Zdroj: Michaela Szkanderová
  • Průzor skrz patry má kubistický tvar, tak architekt Fiala vzdal hold Josefu Gočárovi.
    Průzor skrz patry má kubistický tvar, tak architekt Fiala vzdal hold Josefu Gočárovi.| Zdroj: Michaela Szkanderová
  • Kuchyni velí Marek Fichtner, který má zkušenosti z pětihvězdičkových hotelů a také zaoceánských parníků.
    Kuchyni velí Marek Fichtner, který má zkušenosti z pětihvězdičkových hotelů a také zaoceánských parníků.| Zdroj: Michaela Szkanderová
  • Název - Červený Jelen - odkazuje na mecenáše umění a také známého recesistu hraběte Šporka. Který měl skolit jelena, dar od ruského cara císaři Karlu VI.
    Název - Červený Jelen - odkazuje na mecenáše umění a také známého recesistu hraběte Šporka. Který měl skolit jelena, dar od ruského cara císaři Karlu VI.| Zdroj: Michaela Szkanderová
"Všechny tyto propočty zohledňoval architekt i při návrhu interiéru,"dodává Kaster.
Z barokního Paláce Špork, jehož historie sahá až do 17. století, zůstalo po přestavbě ve 20. letech 20.století původní jen průčelí.
V roce 1926 vzniklo za tímto průčelím podle projektu architekta Josefa Gočára sídlo Anglobanky.
Další rekonstrukcí prošel dům pod památkovou ochranou nedávno, a to pod taktovkou někdejšího majitele objektu - developerské skupiny SEBRE (od března 2019 vlastní objekt skupina Generali).
Hlavním nájemcem je advokátní kancelář Dentons. V budově je rovněž čínská restaurace Sia provozovaná skupinou Together.
1. října se v zrekonstruovaných prostorech banky, kdysi tu sídlily i České dráhy, otevřela třípatrová pivnice Červený jelen.
Třípatrový prostor pojme až 500 hostů, dalších 200 zahrádka a salónky.
"Velikost ale není tím hlavním tématem, které bych chtěl vypíchnout. Naším cílem je především to, aby se zde host cítil jako doma," přibližuje Kastner.
Rekonstrukce prostor Červeného jelena se stejně jako v případě celé budovy Paláce Špork chopil architekt Stanislav Fiala, který je podepsaný i pod podobou paláce DNR na Národní nebo interiérem restaurace U Matěje.
V suterénu býval  trezor.
V druhém patře mají hosté kontakt s děním na výdejně jídla.
Na grilu se bude připravovat například pražská pljeskavica.
Výjimečné postavení má v Červeném jelenovi pivo.
Objem tanku, v němž se uchovává nepasterizované pivo, je 529 litrů.
"Vše jsme podřídili tomu, abychom hostům načepovali to nejlepší pivo. Proto jsme například vypočítali nejkratší cesty k výčepu, aby byla vždy zachována perfektní teplota," přibližuje Kastner.
Nejkratší vzdálenost k výčepu jsou čtyři, nejdelší 15 metrů.
Věž z tanků, váha jednoho včetně piva, je zhruba 710 kilo, je vysoká sedm metrů a prochází všemi třemi patry.
Průzor skrz patry má kubistický tvar, tak architekt Fiala vzdal hold Josefu Gočárovi.
Kuchyni velí Marek Fichtner, který má zkušenosti z pětihvězdičkových hotelů a také zaoceánských parníků.
Název - Červený Jelen - odkazuje na mecenáše umění a také známého recesistu hraběte Šporka. Který měl skolit jelena, dar od ruského cara císaři Karlu VI.