Červený Jelen: Nová největší pražská hospoda | E15.cz

Fotoreportáž: V Hybernské otevřeli největší restauraci v Praze. Ve třech patrech pojme 700 lidí

Petra Jansová

Velikost nového pražského podniku je jedna věc. Není ale tím jediným faktorem, který z Červeného jelena v pražském Paláci Špork dělá výjimečné místo. Provozovatelem restaurace je společnost Hospodska z Plzně.

"Vážíme si všeho, co pro českou gastronomii udělala skupina Ambiente. A rádi bychom naším konceptem posunuli tuzemskou gastronomickou scénu o kousek dál," říká Luboš Kastner, hlavní tvář společnosti Hospodska. 

Tato firma není v gastrobyznysu žádným nováčkem. Působí v Plzni, kde provozuje sedmičku hospod a restaurací. Jde ovšem o její první expanzi do Prahy. 

Při provozu třípatrového prostoru v metropoli vsadila Hospodska mimo jiné na moderní technologie. "Trasy pro číšníky a servírky modeloval počítač tak, aby byly co nejkratší, jídla se objednávají přes mobilní číšníky, rezervace se dělají oline a účet si zákazníci zaplatí přes mobilní aplikaci Qerko," vysvětluje Kastner.

Jaké další zajímavosti prostor a koncept nabízí si prohlédněte v naší galerii. 

Banální gastrokoncept zabral. Česká hranolkárna nepřestává expandovat do dalších měst

 
Newsletter
Využijte služby
zasílání zpráv do vaší
e-mailové schránky!