Fotoreportáž: V Hybernské otevřeli největší restauraci v Praze. Ve třech patrech pojme 700 lidí

"Všechny tyto propočty zohledňoval architekt i při návrhu interiéru,"dodává Kaster.

"Všechny tyto propočty zohledňoval architekt i při návrhu interiéru,"dodává Kaster. Zdroj: Michaela Szkanderová

Z barokního Paláce Špork, jehož historie sahá až do 17. století, zůstalo po přestavbě ve 20. letech 20.století původní jen průčelí.
V roce 1926 vzniklo za tímto průčelím podle projektu architekta Josefa Gočára sídlo Anglobanky.
Další rekonstrukcí prošel dům pod památkovou ochranou nedávno, a to pod taktovkou někdejšího majitele objektu - developerské skupiny SEBRE (od března 2019 vlastní objekt skupina Generali).
Hlavním nájemcem je advokátní kancelář Dentons. V budově je rovněž čínská restaurace Sia provozovaná skupinou Together.
1. října se v zrekonstruovaných prostorech banky, kdysi tu sídlily i České dráhy, otevřela třípatrová pivnice Červený jelen.
20
Fotogalerie

Velikost nového pražského podniku je jedna věc. Není ale tím jediným faktorem, který z Červeného jelena v pražském Paláci Špork dělá výjimečné místo. Provozovatelem restaurace je společnost Hospodska z Plzně.

"Vážíme si všeho, co pro českou gastronomii udělala skupina Ambiente. A rádi bychom naším konceptem posunuli tuzemskou gastronomickou scénu o kousek dál," říká Luboš Kastner, hlavní tvář společnosti Hospodska. 

Tato firma není v gastrobyznysu žádným nováčkem. Působí v Plzni, kde provozuje sedmičku hospod a restaurací. Jde ovšem o její první expanzi do Prahy. 

Při provozu třípatrového prostoru v metropoli vsadila Hospodska mimo jiné na moderní technologie. "Trasy pro číšníky a servírky modeloval počítač tak, aby byly co nejkratší, jídla se objednávají přes mobilní číšníky, rezervace se dělají oline a účet si zákazníci zaplatí přes mobilní aplikaci Qerko," vysvětluje Kastner.

Jaké další zajímavosti prostor a koncept nabízí si prohlédněte v naší galerii.