Velikost nového pražského podniku je jedna věc. Není ale tím jediným faktorem, který z Červeného jelena v pražském Paláci Špork dělá výjimečné místo. Provozovatelem restaurace je společnost Hospodska z Plzně.
"Vážíme si všeho, co pro českou gastronomii udělala skupina Ambiente. A rádi bychom naším konceptem posunuli tuzemskou gastronomickou scénu o kousek dál," říká Luboš Kastner, hlavní tvář společnosti Hospodska.
Tato firma není v gastrobyznysu žádným nováčkem. Působí v Plzni, kde provozuje sedmičku hospod a restaurací. Jde ovšem o její první expanzi do Prahy.
Při provozu třípatrového prostoru v metropoli vsadila Hospodska mimo jiné na moderní technologie. "Trasy pro číšníky a servírky modeloval počítač tak, aby byly co nejkratší, jídla se objednávají přes mobilní číšníky, rezervace se dělají oline a účet si zákazníci zaplatí přes mobilní aplikaci Qerko," vysvětluje Kastner.
Jaké další zajímavosti prostor a koncept nabízí si prohlédněte v naší galerii.