Fotoreportáž: V Hybernské otevřeli největší restauraci v Praze. Ve třech patrech pojme 700 lidí
5
/
20
Přehled fotografií
Zavřít
"Všechny tyto propočty zohledňoval architekt i při návrhu interiéru,"dodává Kaster.
|
Zdroj: Michaela Szkanderová
Z barokního Paláce Špork, jehož historie sahá až do 17. století, zůstalo po přestavbě ve 20. letech 20.století původní jen průčelí.
|
Zdroj: Michael Tomeš
V roce 1926 vzniklo za tímto průčelím podle projektu architekta Josefa Gočára sídlo Anglobanky.
|
Zdroj: Michael Tomeš
Další rekonstrukcí prošel dům pod památkovou ochranou nedávno, a to pod taktovkou někdejšího majitele objektu - developerské skupiny SEBRE (od března 2019 vlastní objekt skupina Generali).
|
Zdroj: Michael Tomeš
Hlavním nájemcem je advokátní kancelář Dentons. V budově je rovněž čínská restaurace Sia provozovaná skupinou Together.
|
Zdroj: Michael Tomeš
1. října se v zrekonstruovaných prostorech banky, kdysi tu sídlily i České dráhy, otevřela třípatrová pivnice Červený jelen.
|
Zdroj: Michaela Szkanderová
Třípatrový prostor pojme až 500 hostů, dalších 200 zahrádka a salónky.
|
Zdroj: Michaela Szkanderová
"Velikost ale není tím hlavním tématem, které bych chtěl vypíchnout. Naším cílem je především to, aby se zde host cítil jako doma," přibližuje Kastner.
|
Zdroj: Michaela Szkanderová
Rekonstrukce prostor Červeného jelena se stejně jako v případě celé budovy Paláce Špork chopil architekt Stanislav Fiala, který je podepsaný i pod podobou paláce DNR na Národní nebo interiérem restaurace U Matěje.
|
Zdroj: Michaela Szkanderová
V suterénu býval trezor.
|
Zdroj: Michaela Szkanderová
V druhém patře mají hosté kontakt s děním na výdejně jídla.
|
Zdroj: Michaela Szkanderová
Na grilu se bude připravovat například pražská pljeskavica.
|
Zdroj: Michaela Szkanderová
Výjimečné postavení má v Červeném jelenovi pivo.
|
Zdroj: Michaela Szkanderová
Objem tanku, v němž se uchovává nepasterizované pivo, je 529 litrů.
|
Zdroj: Michaela Szkanderová
"Vše jsme podřídili tomu, abychom hostům načepovali to nejlepší pivo. Proto jsme například vypočítali nejkratší cesty k výčepu, aby byla vždy zachována perfektní teplota," přibližuje Kastner.
|
Zdroj: Michaela Szkanderová
Nejkratší vzdálenost k výčepu jsou čtyři, nejdelší 15 metrů.
|
Zdroj: Michaela Szkanderová
Věž z tanků, váha jednoho včetně piva, je zhruba 710 kilo, je vysoká sedm metrů a prochází všemi třemi patry.
|
Zdroj: Michaela Szkanderová
Průzor skrz patry má kubistický tvar, tak architekt Fiala vzdal hold Josefu Gočárovi.
|
Zdroj: Michaela Szkanderová
Kuchyni velí Marek Fichtner, který má zkušenosti z pětihvězdičkových hotelů a také zaoceánských parníků.
|
Zdroj: Michaela Szkanderová
Název - Červený Jelen - odkazuje na mecenáše umění a také známého recesistu hraběte Šporka. Který měl skolit jelena, dar od ruského cara císaři Karlu VI.
|
Zdroj: Michaela Szkanderová
Zavřít