V Novém Jičíně hledají pro město symbolickou pochoutku

1/3
Přehled fotografií
Zavřít
  • Miletínská modlitbička je zdobená perníková cukrovinka pojmenovaná podle města Miletín. Původně byly modlitbičky vykrajovány z plátu medového perníku, na který se nanesla náplň z drobeného perníku a pražených vlašských a lískových ořechů. (Foto: ceskykos.cz)
    Miletínská modlitbička je zdobená perníková cukrovinka pojmenovaná podle města Miletín. Původně byly modlitbičky vykrajovány z plátu medového perníku, na který se nanesla náplň z drobeného perníku a pražených vlašských a lískových ořechů. (Foto: ceskykos.cz)| Zdroj: ceskykos.cz
  • Štramberské uši jsou cukrářský výrobek z perníkového těsta ve tvaru kornoutu, který se tradičně peče ve Štramberku a okolí. Obchodní značku Štramberské uši může od roku 2000 nést pouze produkt vyrobený na území města Štramberk. (Foto: čtk)
    Štramberské uši jsou cukrářský výrobek z perníkového těsta ve tvaru kornoutu, který se tradičně peče ve Štramberku a okolí. Obchodní značku Štramberské uši může od roku 2000 nést pouze produkt vyrobený na území města Štramberk. (Foto: čtk)| Zdroj: ctk
  • Hořické trubičky jsou cukrovinka pojmenovaná podle města Hořice v Podkrkonoší. Jedná se o ručně stočenou trubičku ze dvou tenkých křehkých oplatek, potřených rozpuštěným máslem se včelím medem. Plní se speciálními krémy či šlehačkou a vyrábí se též v máčené a polomáčené formě s čokoládovou polevou. (Foto: Profimedia)
    Hořické trubičky jsou cukrovinka pojmenovaná podle města Hořice v Podkrkonoší. Jedná se o ručně stočenou trubičku ze dvou tenkých křehkých oplatek, potřených rozpuštěným máslem se včelím medem. Plní se speciálními krémy či šlehačkou a vyrábí se též v máčené a polomáčené formě s čokoládovou polevou. (Foto: Profimedia)| Zdroj: Profimedia
Miletínská modlitbička je zdobená perníková cukrovinka pojmenovaná podle města Miletín. Původně byly modlitbičky vykrajovány z plátu medového perníku, na který se nanesla náplň z drobeného perníku a pražených vlašských a lískových ořechů. (Foto: ceskykos.cz)
Štramberské uši jsou cukrářský výrobek z perníkového těsta ve tvaru kornoutu, který se tradičně peče ve Štramberku a okolí. Obchodní značku Štramberské uši může od roku 2000 nést pouze produkt vyrobený na území města Štramberk. (Foto: čtk)
Hořické trubičky jsou cukrovinka pojmenovaná podle města Hořice v Podkrkonoší. Jedná se o ručně stočenou trubičku ze dvou tenkých křehkých oplatek, potřených rozpuštěným máslem se včelím medem. Plní se speciálními krémy či šlehačkou a vyrábí se též v máčené a polomáčené formě s čokoládovou polevou. (Foto: Profimedia)