Klasická čtyřka žije nejen ze štamgastů. Nádražka v Radotíně vábí na nízké ceny a velké porce

6/15
Zavřít
  • "Smlouvu mám s tříměsíční výpovědní lhůtou. Když se rozhodnou mi ji ukončit, nic s tím nenadělám," přibližuje výčepní.  Radotínská nádražka je vlastně rodinným podnikem, v kuchyni vaří jeho žena.
    "Smlouvu mám s tříměsíční výpovědní lhůtou. Když se rozhodnou mi ji ukončit, nic s tím nenadělám," přibližuje výčepní. Radotínská nádražka je vlastně rodinným podnikem, v kuchyni vaří jeho žena.| Zdroj: Michaela Szkanderová
  • Nádražku v Radotíně si skalní fanoušek Dukly Praha Karel Suchánek pronajímá od roku 1978. Kromě ceny pronájmu se za tu dobu ale mnoho nezměnilo.
    Nádražku v Radotíně si skalní fanoušek Dukly Praha Karel Suchánek pronajímá od roku 1978. Kromě ceny pronájmu se za tu dobu ale mnoho nezměnilo.| Zdroj: Michaela Szkanderová
  • Přestože se pronájem rok od roku zdražuje, hospoda se stále drží - navzdory otevírací době. O víkendu je zavřeno.
    Přestože se pronájem rok od roku zdražuje, hospoda se stále drží - navzdory otevírací době. O víkendu je zavřeno.| Zdroj: Michaela Szkanderová
  • "Museli bychom si najít něco jiného," komentuje jeden ze štamgastů. Hospoda podle něj funguje především jako zázemí místním. Běžně sem ale zaskočí i cestující.
    "Museli bychom si najít něco jiného," komentuje jeden ze štamgastů. Hospoda podle něj funguje především jako zázemí místním. Běžně sem ale zaskočí i cestující.| Zdroj: Michaela Szkanderová
  • Už v deset hodin dopoledne sem na snídani v podobě malého piva, točené limonády a buřtů na pivu, zaskočilo pár místních. Jinak je hospoda víceméně prázdná.
    Už v deset hodin dopoledne sem na snídani v podobě malého piva, točené limonády a buřtů na pivu, zaskočilo pár místních. Jinak je hospoda víceméně prázdná.| Zdroj: Michaela Szkanderová
  • Plnit se začíná až kolem poledne, kdy se vydávají obědy. Místní menu se obvykle skládá z české klasiky.
    Plnit se začíná až kolem poledne, kdy se vydávají obědy. Místní menu se obvykle skládá z české klasiky.| Zdroj: Michaela Szkanderová
  • "Jídelní lístek měním každý den podle toho, jak se vyspím, " směje se výčepní.
    "Jídelní lístek měním každý den podle toho, jak se vyspím, " směje se výčepní.| Zdroj: Michaela Szkanderová
  • Zdejší kuchyni si pochvalují nejenom štamgasti, na oběd sem zaskočí i zaměstnanci z firem v okolí nebo místní s kastrůlky.
    Zdejší kuchyni si pochvalují nejenom štamgasti, na oběd sem zaskočí i zaměstnanci z firem v okolí nebo místní s kastrůlky.| Zdroj: Michaela Szkanderová
  • Vyhlášená je i díky velkým porcím.
    Vyhlášená je i díky velkým porcím.| Zdroj: Michaela Szkanderová
  • Ceny jsou "lidové", tedy hlavní jídlo i za 80 korun.
    Ceny jsou "lidové", tedy hlavní jídlo i za 80 korun.| Zdroj: Michaela Szkanderová
  • "Polévku a hlavní jídlo si nedávejte. To se nedá sníst," radí štamgast.
    "Polévku a hlavní jídlo si nedávejte. To se nedá sníst," radí štamgast.| Zdroj: Michaela Szkanderová
  • „Výzdobu tu řeší kluci. Dokonce i malují,“ dodává výčepní.
    „Výzdobu tu řeší kluci. Dokonce i malují,“ dodává výčepní.| Zdroj: Michaela Szkanderová
  • Místo tu mají vyhrazené fanoušci všech klubů. A sport i tu většinou pouští i v televizi.  I když výjimečně zabrousí i na zpravodajství. „Politiku tu ale neřešíme,“ dodávají svorně.
    Místo tu mají vyhrazené fanoušci všech klubů. A sport i tu většinou pouští i v televizi. I když výjimečně zabrousí i na zpravodajství. „Politiku tu ale neřešíme,“ dodávají svorně.| Zdroj: Michaela Szkanderová
  • Najde se tu i malý zlepšovák - knoflík, kterým si cestující mohou pustit hlášení o příjezdech a odjezdech.
    Najde se tu i malý zlepšovák - knoflík, kterým si cestující mohou pustit hlášení o příjezdech a odjezdech.| Zdroj: Michaela Szkanderová
  • "Na bagetu za 50 korun fakt nechodím," uzavírá štamgast.
    "Na bagetu za 50 korun fakt nechodím," uzavírá štamgast.| Zdroj: Szkanderová Michaela
"Smlouvu mám s tříměsíční výpovědní lhůtou. Když se rozhodnou mi ji ukončit, nic s tím nenadělám," přibližuje výčepní.  Radotínská nádražka je vlastně rodinným podnikem, v kuchyni vaří jeho žena.
Nádražku v Radotíně si skalní fanoušek Dukly Praha Karel Suchánek pronajímá od roku 1978. Kromě ceny pronájmu se za tu dobu ale mnoho nezměnilo.
Přestože se pronájem rok od roku zdražuje, hospoda se stále drží - navzdory otevírací době. O víkendu je zavřeno.
"Museli bychom si najít něco jiného," komentuje jeden ze štamgastů. Hospoda podle něj funguje především jako zázemí místním. Běžně sem ale zaskočí i cestující.
Už v deset hodin dopoledne sem na snídani v podobě malého piva, točené limonády a buřtů na pivu, zaskočilo pár místních. Jinak je hospoda víceméně prázdná.
Plnit se začíná až kolem poledne, kdy se vydávají obědy. Místní menu se obvykle skládá z české klasiky.
"Jídelní lístek měním každý den podle toho, jak se vyspím, " směje se výčepní.
Zdejší kuchyni si pochvalují nejenom štamgasti, na oběd sem zaskočí i zaměstnanci z firem v okolí nebo místní s kastrůlky.
Vyhlášená je i díky velkým porcím.
Ceny jsou "lidové", tedy hlavní jídlo i za 80 korun.
"Polévku a hlavní jídlo si nedávejte. To se nedá sníst," radí štamgast.
„Výzdobu tu řeší kluci. Dokonce i malují,“ dodává výčepní.
Místo tu mají vyhrazené fanoušci všech klubů. A sport i tu většinou pouští i v televizi.  I když výjimečně zabrousí i na zpravodajství. „Politiku tu ale neřešíme,“ dodávají svorně.
Najde se tu i malý zlepšovák - knoflík, kterým si cestující mohou pustit hlášení o příjezdech a odjezdech.
"Na bagetu za 50 korun fakt nechodím," uzavírá štamgast.