Tradiční čtyřka žije nejen ze štamgastů | E15.cz

Klasická čtyřka žije nejen ze štamgastů. Nádražka v Radotíně vábí na nízké ceny a velké porce

Petra Jansová

Petra Jansová

Karel Suchánek si restauraci Na Nádraží v pražském Radotíně pronajímá od Správy železniční dopravní cesty od roku 1991. Tehdy ale platil za roční pronájem to, co teď za měsíc. Díky domácí kuchyni, poctivým porcím a lidovým cenám se však tradiční čtyřka stále plní, a to hlavně v době oběda. Kromě štamgastů tam běžně chodí zaměstnanci z blízkých firem i cestující.

Zašlapané dlaždice, osezené zelené polstrování a obstarožní lednice. I takový může být první dojem z návštěvy nádražní restaurace v Praze-Radotíně. Úspěšně ale funguje a její existenci neohrozil ani zákaz kouření. Dobře chlazené pivo, chutná hotová jídla a nezaměnitelná atmosféra ji naopak proslavily na celé železniční trati mezi Prahou a Berounem. A patrně také dál.

Už v deset hodin dopoledne tam na snídani v podobě malého piva a buřtů na pivu zaskočí pár místních. Turka v kelímku si odnáší muž, který pokračuje vlakem na smíchovské nádraží. Opravdové rušno začíná až kolem poledne, kdy se vydávají obědy. Hospoda funguje především jako zázemí místním. Běžně tam ale zaskočí i pravidelní cestující. Pro ně je připraven malý zlepšovák – knoflík, kterým si mohou pustit nádražní hlášení o příjezdech a odjezdech.

Prohlédněte si fotoreportáž:

„Smlouvu mám s tříměsíční výpovědní lhůtou. Když se rozhodnou mi ji ukončit, nic s tím nenadělám,“ konstatuje výčepní a provozovatel v jedné osobě Karel Suchánek. Vyhlášenou radotínskou nádražní restauraci ale podle něho zatím konec nečeká.

Zaujal vás námět článku a chcete celý časopis na toto téma? Kupte si ho v naší online trafice iKiosek.cz! Dnes objednáte a další pracovní den máte ve schránce. Doprava je zdarma.

Banální gastrokoncept zabral. Česká hranolkárna nepřestává expandovat do dalších měst
Agrofert se musí soudit o značku Odkolek. Chovají se jako pokračovatelé rodu, stěžuje si dědička
Není fast food jako fast food. Na Letné se stojí fronty na skvělý hot dog
Magazín E15 Premium Chceš hospodu?

 
Newsletter
Využijte služby
zasílání zpráv do vaší
e-mailové schránky!