"Smlouvu mám s tříměsíční výpovědní lhůtou. Když se rozhodnou mi ji ukončit, nic s tím nenadělám," přibližuje výčepní. Radotínská nádražka je vlastně rodinným podnikem, v kuchyni vaří jeho žena.|
Zdroj: Michaela Szkanderová
Nádražku v Radotíně si skalní fanoušek Dukly Praha Karel Suchánek pronajímá od roku 1978. Kromě ceny pronájmu se za tu dobu ale mnoho nezměnilo.|
Zdroj: Michaela Szkanderová
Přestože se pronájem rok od roku zdražuje, hospoda se stále drží - navzdory otevírací době. O víkendu je zavřeno.|
Zdroj: Michaela Szkanderová
"Museli bychom si najít něco jiného," komentuje jeden ze štamgastů. Hospoda podle něj funguje především jako zázemí místním. Běžně sem ale zaskočí i cestující.|
Zdroj: Michaela Szkanderová
Už v deset hodin dopoledne sem na snídani v podobě malého piva, točené limonády a buřtů na pivu, zaskočilo pár místních. Jinak je hospoda víceméně prázdná.|
Zdroj: Michaela Szkanderová
Plnit se začíná až kolem poledne, kdy se vydávají obědy. Místní menu se obvykle skládá z české klasiky.|
Zdroj: Michaela Szkanderová
"Jídelní lístek měním každý den podle toho, jak se vyspím, " směje se výčepní.|
Zdroj: Michaela Szkanderová
Zdejší kuchyni si pochvalují nejenom štamgasti, na oběd sem zaskočí i zaměstnanci z firem v okolí nebo místní s kastrůlky.|
Zdroj: Michaela Szkanderová
Vyhlášená je i díky velkým porcím.|
Zdroj: Michaela Szkanderová
Ceny jsou "lidové", tedy hlavní jídlo i za 80 korun.|
Zdroj: Michaela Szkanderová
"Polévku a hlavní jídlo si nedávejte. To se nedá sníst," radí štamgast.|
Zdroj: Michaela Szkanderová
„Výzdobu tu řeší kluci. Dokonce i malují,“ dodává výčepní.|
Zdroj: Michaela Szkanderová
Místo tu mají vyhrazené fanoušci všech klubů. A sport i tu většinou pouští i v televizi. I když výjimečně zabrousí i na zpravodajství. „Politiku tu ale neřešíme,“ dodávají svorně.|
Zdroj: Michaela Szkanderová
Najde se tu i malý zlepšovák - knoflík, kterým si cestující mohou pustit hlášení o příjezdech a odjezdech.|
Zdroj: Michaela Szkanderová