Hranolky Faency Fries se vyrábí vždy z českých nebo moravských brambor a smaží na řepkovém oleji lisovaném v tuzemsku. Místo tradičního kečupu nebo majonézy se podávají dipy podle vlastní receptury. Důležitou roli v konceptu hraje i hudba a vysoká kvalita obsluhy|
Zdroj: E15 Michal Nosek
Základem jsou lokální suroviny, tedy i české brambory.|
Zdroj: Faency Fries
První hranolkárnu otevřeli spolužáci z gymnázia v Ostravě.|
Zdroj: Faency Fries
Koncept postavený na oblíbeném fastovoodovém jídle zabral.|
Zdroj: Faency Fries
A na kvalitní hranolky připravené na řepkovém oleji si lze zajít u i dalších městech v Česku.|
Zdroj: Faency Fries
Faency Fries Faency Fries|
Zdroj: Faency Fries
Dip a různé jeho variace jsou také důležitou součástí celého produktu.|
Zdroj: Faency Fries
„Kdyby mi někdo řekl, že o naše hranolky bude takový zájem a podaří se nám otevřít přes 10 poboček za čtyři roky, asi bych mu nevěřil. A v čem tkví náš úspěch? Zřejmě v tom, že jsem naprosto banální pokrm, který mají navíc všichni rádi, povýšili,“ konstatuje Müller.|
Zdroj: Faency Fries
Hranolky Faency Fries se vyrábí vždy z českých nebo moravských brambor a smaží na řepkovém oleji lisovaném v tuzemsku.|
Zdroj: Faency Fries
ísto tradičního kečupu nebo majonézy dvojice fastfoodovou klasiku vyladila takzvanými dipy podle vlastní receptury.|
Zdroj: Faency Fries
Od rychlého občerstvení se snaží odlišit i servisem.|
Zdroj: Faency Fries
Logo Faency Fries|
Zdroj: Faency Fries
„Chceme našim zákazníkům zprostředkovat co nejlepší zážitek. Důležitý je nejenom interiér, ale i hudba a vysoká kvalita obsluhy,“ vysvětluje Müller.|
Zdroj: Faency Fries
Hranolky, iustrační foto|
Zdroj: archiv
Hranolky jsou běžnou přílohou. Oblibu zažívají například v burgrárnách jako na snímku z restaurece Dandy Diner v Berlíně.|
Zdroj: Profimedia.cz
Specialita na bázi hranolek, kanadské poutine, jsou už několik let vyhledávanou pochutinou v podniku Garage v pražském Karlíně.|
Zdroj: Garage
Hranolkárnu Garage v Karlíně řídí Michal Kubenk.|
Zdroj: Michaela Szkanderová
Menu v restauraci McDonald´s se bez hranolek obejde jen zřídkakdy.|
Zdroj: Michal Šenk
V jiném řetězci rychlého občerstvení Bageterii Boulevard sázejí místo hranolek na brambory patatas.|
Zdroj: Bageterie Boulevard