Na jeho kanadské hranolky se stojí fronta. Dělejte si všechno sami, radí šéf pražského bistra Garage
4
/
12
Přehled fotografií
Zavřít
Hranolky s křupavým sýrem polité hnědou omáčkou prodává téměř čtyři roky na Křižíkově ulici v Karlíně.
|
Zdroj: Michaela Szkanderová
hranolkárna Garage Karlín
|
Zdroj: Michaela Szkanderová
Vedlejší podnik provozuje jeho švagr, v bistru u něhož se dnes stojí fronty, bývala skutečná garáž.
|
Zdroj: Michaela Szkanderová
Hranolky s křupavým sýrem polité hnědou omáčkou - Poutine
|
Zdroj: Garage
Nezbytnou výzdobou je kanadská vlajka.
|
Zdroj: Michaela Szkanderová
Hranolky se servírují do papírové krabice.
|
Zdroj: Michaela Szkanderová
V době obědu a večeři se před podnikem vytváří fronty.
|
Zdroj: Michaela Szkanderová
"Pokud nechcete dlouho čekat, je nejlepší přijít kolem 11 hodiny," radí Kubenk.
|
Zdroj: Michaela Szkanderová
Tří hodinovou pauzu během dne využívají pro přípravu surovin na večer.
|
Zdroj: Michaela Szkanderová
Ověřeným receptem na úspěch je podle něj kvalita.
|
Zdroj: Michaela Szkanderová
"Na vynález tohoto jídla si nejčastěji dělá nárok malé město Warwick v Quebeku, kde prý v roce 1957 požádal zákazník restauratéra Fernanda Lachance, aby mu hodil sýr a hranolky do jednoho sáčku s horkou omáčkou. Tak se zrodil název ´Poutine´, což je francouzské slovo, které znamená horký nepořádek - ´Hot Mess´," stojí na plakátech.
|
Zdroj: Michaela Szkanderová
že jsou hranolky oblíbené svědčí i množství brambor, které tam za měsíc spotřebují. Podle Kubenka je to kolem tří tun.
|
Zdroj: Michaela Szkanderová
Zavřít