Bistro Garage: na kanadské hranolky Poutine se tu stojí fronta | E15.cz

Na jeho kanadské hranolky se stojí fronta. Dělejte si všechno sami, radí šéf pražského bistra Garage

Petra Jansová

Petra Jansová

V gastronomii se dá uspět hlavně neustálou kontrolou kvality, říká Michal Kubenk. Což potvrzuje i skupina lidí, která se každý den schází vždy kolem poledního a v podvečer  kolem jeho karlínského bistra Garage. 1. července to budou přesně čtyři roky, co tam místní, zaměstnanci z okolních firem, ale i přespolní vyráží na kanadskou specialitu - fritované hranolky polité hnědou omáčkou, posypané bio sýrem a trhaným masem - Poutine.

Michal Kubenk vyrostl v Kanadě, jeho otec tam provozoval restauraci. Ke gastronomickému provozu měl tedy blízko, přesto hranolkárna vznikla tak trochu neplánovaně. 

Od prvotního nápadu po otevření uběhlo zhruba 12 měsíců. „Všechno jsme si dělali se švagrem sami, finance kontrolovala manželka. Začínali jsme doslova od nuly," přibližuje Kubenk. 

Na provozu se dodnes podílí celá jeho rodina. Kontrolují nejenom kvalitu brambor, masa, omáčky, ale i to, jak se jídlo servíruje. O tom, že by úspěšný koncept prodali někomu jinému, neuvažují. 

Banální gastrokoncept zabral. Česká hranolkárna nepřestává expandovat do dalších měst

"Myslím, že jsme byli úplně první s tak atypickou otevírací dobou," říká Kubenk. Bistro Garage stojí v místech, kde bývala skutečná garáž, otevírá v 11 hodin, o tři hodiny později se zavírá.

Friťáky opět startují v 16.30 a smaží jen do 19.30. Přestávku kuchaři využívají na přípravu čerstvého jídla. 

Prohlédněte si fotogalerii:

Za měsíc spotřebují na přípravu hranolek tři tuny brambor a denně připraví kolem 10 kil domácí jíšky do speciální omáčky, kterými se polévají hranolky. Speciální křupavý sýr, typický pro Quebek, si nechávají vyrobit.  

Po čtyřech letech fungování si Kubenk troufá říct, že se koncept uchytil. A jak uspět v gastronomii? "Recept na úspěch? Dělat si všechno sám a neustále hlídat kvalitu," uzavírá.

Uvažujete o rozjetí vlastního podniku? Přečtěte si praktický návod, jak na to. Manuál E15 objednávejte zde >>>

Magazín E15 Premium Chceš hospodu?

 

Michelinská hvězda je jako zlatá olympijská medaile. Chci ji zpět, říká kuchař Roman Paulus
Prodal vlastní střechu nad hlavou. Dnes má díky tomu Riccardo Lucque restaurační impérium

 
Newsletter
Využijte služby
zasílání zpráv do vaší
e-mailové schránky!