V posledních letech jsou stále oblíbenější rostlinná mléka, například mandlové, kokosové, sojové nebo makové.|
Zdroj: Profimedia
Oblíbená alternativa kravského mléka pocházející z kokosového ořechu|
Zdroj: iStock
Mlékárenská značka Tatra spadá pod společnost Mlékárna Hlinsko, jež zpracuje na 200 milionů litrů mléka ročně.|
Zdroj: Profimedia
Rostlinným mlékům stoupá popularita a s ní přibývá nových druhů. Například v kavárnách se nejčastěji setkáte se sójovou, mandlovou či ovesnou alternativou.|
Zdroj: Profimedia
Klasická mlékárenská výroba zanechává významnou ekologickou stopu. Připadá na ni zhruba třikrát tolik emisí než na výrobu rostlinných alternativ.|
Zdroj: profimedia
Konopí setého, skvělá plodina pro výrobu mléka|
Zdroj: Blesk:Karel Janeček
Konopná zrna|
Zdroj: Profimedia
V Česku stoupá trend nákupu čerstvých mlék z farem.|
Zdroj: Profimedia
Nemléko je rostlinnou alternativou živočišného mléka s vysokým podílem hlavní složky. Jedná se o projekt mladého páru Amálie Koppové a Davida Balcara.|
Zdroj: Instagram Nemléko