Ghana neví, co s čokoládou. Rekordní úrodu kakaa není komu prodat
1
/
11
Přehled fotografií
Zavřít
Ghana letos sklidila rekordní úrodu kakaových bobů. Globální poptávka po čokoládě však zůstává nízká.
|
Zdroj: Shutterstock
Nejvíce kakaa putuje do světa právě ze západoafrické Ghany a Pobřeží slonoviny.
|
Zdroj: Stanislav Komínek, Fairtrade Česko a Slovensko
Trvá sedm let, než na stromu dozrají první kakaové plody.
|
Zdroj: Stanislav Komínek, Fairtrade Česko a Slovensko
Syrové boby se nechají obalené banánovými listy šest dní kvasit.
|
Zdroj: Stanislav Komínek, Fairtrade Česko a Slovensko
Syrové kakaové boby mají chuť pomerančového džusu.
|
Zdroj: Stanislav Komínek, Fairtrade Česko a Slovensko
Kakaové plody se roztlučou, aby se z nich vysvobodily samotné boby.
|
Zdroj: Stanislav Komínek, Fairtrade Česko a Slovensko
Po zkvašení se boby nechají sušit na slunci.
|
Zdroj: Stanislav Komínek, Fairtrade Česko a Slovensko
Plodem kakaovníku je masitá bobule žluté, červené či hnědé barvy.
|
Zdroj: Getty Images
Bobule je uvnitř rozdělená většinou na pět přihrádek, každá obsahuje až 14 semen.
|
Zdroj: Getty Images
Lidé si pochutnávají na čokoládě už více než 5300 let.
|
Zdroj: iStock
Accra, hlavní město Ghany
|
Zdroj: profimedia
Zavřít