Ghana neví, co s čokoládou. Rekordní úrodu kakaa není komu prodat

3/11
Přehled fotografií
Zavřít
  • Ghana letos sklidila rekordní úrodu kakaových bobů. Globální poptávka po čokoládě však zůstává nízká.
    Ghana letos sklidila rekordní úrodu kakaových bobů. Globální poptávka po čokoládě však zůstává nízká.| Zdroj: Shutterstock
  • Nejvíce kakaa putuje do světa právě ze západoafrické Ghany a Pobřeží slonoviny.
    Nejvíce kakaa putuje do světa právě ze západoafrické Ghany a Pobřeží slonoviny.| Zdroj: Stanislav Komínek, Fairtrade Česko a Slovensko
  • Trvá sedm let, než na stromu dozrají první kakaové plody.
    Trvá sedm let, než na stromu dozrají první kakaové plody.| Zdroj: Stanislav Komínek, Fairtrade Česko a Slovensko
  • Syrové boby se nechají obalené banánovými listy šest dní kvasit.
    Syrové boby se nechají obalené banánovými listy šest dní kvasit.| Zdroj: Stanislav Komínek, Fairtrade Česko a Slovensko
  • Syrové kakaové boby mají chuť pomerančového džusu.
    Syrové kakaové boby mají chuť pomerančového džusu.| Zdroj: Stanislav Komínek, Fairtrade Česko a Slovensko
  • Kakaové plody se roztlučou, aby se z nich vysvobodily samotné boby.
    Kakaové plody se roztlučou, aby se z nich vysvobodily samotné boby.| Zdroj: Stanislav Komínek, Fairtrade Česko a Slovensko
  • Po zkvašení se boby nechají sušit na slunci.
    Po zkvašení se boby nechají sušit na slunci.| Zdroj: Stanislav Komínek, Fairtrade Česko a Slovensko
  • Plodem kakaovníku je masitá bobule žluté, červené či hnědé barvy.
    Plodem kakaovníku je masitá bobule žluté, červené či hnědé barvy.| Zdroj: Getty Images
  • Bobule je uvnitř rozdělená většinou na pět přihrádek, každá obsahuje až 14 semen.
    Bobule je uvnitř rozdělená většinou na pět přihrádek, každá obsahuje až 14 semen.| Zdroj: Getty Images
  • Lidé si pochutnávají na čokoládě už více než 5300 let.
    Lidé si pochutnávají na čokoládě už více než 5300 let.| Zdroj: iStock
  • Accra, hlavní město Ghany
    Accra, hlavní město Ghany| Zdroj: profimedia
Ghana letos sklidila rekordní úrodu kakaových bobů. Globální poptávka po čokoládě však zůstává nízká.
Nejvíce kakaa putuje do světa právě ze západoafrické Ghany a Pobřeží slonoviny.
Trvá sedm let, než na stromu dozrají první kakaové plody.
Syrové boby se nechají obalené banánovými listy šest dní kvasit.
Syrové kakaové boby mají chuť pomerančového džusu.
Kakaové plody se roztlučou, aby se z nich vysvobodily samotné boby.
Po zkvašení se boby nechají sušit na slunci.
Plodem kakaovníku je masitá bobule žluté, červené či hnědé barvy.
Bobule je uvnitř rozdělená většinou na pět přihrádek, každá obsahuje až 14 semen.
Lidé si pochutnávají na čokoládě už více než 5300 let.
Accra, hlavní město Ghany