Pražská burza na konci týdne oslabila, přispěly akcie Erste

Pražská burza v daný obchodní den klesla, proto je náš "robot" smutný

Pražská burza v daný obchodní den klesla, proto je náš "robot" smutný Zdroj: E15.cz

Pražská burza na konci týdne oslabila. Index PX klesl o 0.13 procenta na 1284,48 bodu. Nejvýznamněji přispěly akcie rakouské bankovní skupiny Erste Group Bank, které se podílejí na PX indexu aktuálně 18.38 procenty, poklesem 1.46 procenta.

Největší pokles hodnoty postihl akcie rakouské bankovní skupiny Erste Group Bank a likérky Stock. Nejvýraznějšího růstu dosáhly cenné papíry výrobce nápojů Kofola a SHS PHOTON ENERGY.Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy. Z třinácti hlavních titulů pražské burzy dnes tři zakončily obchodování v mínusu, další dvě emise stagnovaly. Nejvýraznější pokles postihl akcie rakouské skupiny Erste Group Bank, které zlevnily o 1.46 procenta na závěrečných 875 korun.

Dále pak padaly cenné papíry likérky Stock o 0.52 procenta na 114,80 korun. Oproti tomu nejvýraznější nárůst zaznamenaly akcie výrobce nápojů Kofola. V závěru obchodování byla jejich cena 317 korun, což bylo o 2.26 procenta více než na počátku dne, po čtyřech dnech poprvé posílily. K dalším emisím, které posílily, patří i SHS. Akcie stouply o 0.89 procenta na 45,40 korun, po čtyřech dnech poprvé posílily.

Tato zpráva je generována softwarem za pomoci prvků umělé inteligence v rámci projektu TAČR